I kveld møter Fredrikstad sesongens overraskelseslag Brann i Plankebyen. Celso Borges er ventet å starte kampen for hjemmelaget, og FFKs sportssjef Joacim Jonsson gleder seg over det. Men han forteller også at interessen rundt costaricaneren har vært overraskende lunken så langt i sommer.

— Vi har ikke hørt et pip rundt Celso i hele sommer. Ikke en henvendelse, ikke en forespørsel, ingenting. Det er status akkurat nå, sier Jonsson til Aftenposten.no

Følg kveldens kamp direkte her klokken 19!

Statistikksenter Eliteserien:

- Ventet mer trykk

Borges er Bosman-spiller ved sesongslutt, og han har fått lovnader fra klubben om at han kan bytte beite i sommer – forutsatt at et eventuelt bud er godt nok til at Fredrikstad kan erstatte ham med en ny spiss og en ny midtbanespiller. For øyeblikket kan allikevel mye tyde på at Borges blir sesongen ut, og så forlater FFK uten at rødbuksene får noe igjen for ham.

- Vi er veldig glade for å ha Celso til disp så lenge som mulig, men vi hadde nok trodd det skulle være litt mer trykk rundt ham enn det har vært. Men det er prestasjoner som avgjør slikt, sier Jonsson.

50-50

Før sesongstart var både Rosenborg og Vålerenga ute etter 21-åringen. Vålerenga la inn et bud på costaricaneren rett før åpningskampen i serien, men Fredrikstad ville ikke selge.

— Jeg vil tro at han fremdeles står på blokka til en del klubber, og mye kan skje ennå. En skade eller et salg, og så er det en klubb som vil ha ham. For oss er det to faktorer som avgjør om han selges i sommer: Pris og tabellplassering. Hva kan vi få for Celso, og hvor på tabellen ligger vi når det eventuelt kommer et bud, sier Jonsson som anslår at det er en 50-50-sjanse for om Borges blir eller drar i sommer.

PS. I pausen av kveldens kamp mot Brann skal Fredrikstad også presentere «Folkets spiller 2011». Med fjorårets innsamlingsaksjon sikret FFK seg høyreback Cristian Gamboa.