Da fløyta gikk for kampstart i Beograd, var det ingen utenfor ledelsen i klubben som visste at Åge Hareide enda en gang hadde vinglet i spørsmålet om sin framtid. Rune Bratseth, som var meget frustrert over Hareides uttalelser, søkte kontakt med Eggen før kampen. De to diskuterte hvordan RBK skal løse situasjonen som er oppstått.

Etter det Adresseavisen erfarer, er det grunn til å tro at RBK-ledelsen nå vil jobbe for å få Nils Arne Eggen hjem til Lerkendal for å ta trenerrollen ett år sammen med Ola By Rise. Da vil klubben kjøpe seg litt tid til å vurdere trenerspørsmålet grundig en gang til. Nils Arne er kritisk til det Åge har foretatt seg:

— Jeg må få lov til å si at det er en merkelig oppførsel fra Åges side. Den er så u-rosenborgsk. Men så er jo ikke Åge rosenborger, heller.

— Vil ikke Nils Arne Eggen være en mann for jobben?

— Jeg vil nok bidra på min måte her fra Spania, sier Eggen.

Ingen planer selv

I følge Eggen, har han ingen planer om å søke rampelyset igjen som trener nå som det åpnes en liten mulighet i RBK. «Kandidaturet» til landslagsjobben fnyser han av.

— Altså, nå må vi klare å holde orden på ting. Jeg har aldri sagt at jeg er interessert i landslaget, jeg har signalisert sammen med Drillo at vi kunne være en god løsning, hvis vi ble spurt. Det ble vi ikke, men la akkurat det bero foreløpig. Nå er det mange ting som må gjøres i RBK. Rosenborg har som lag overbevist en gang til. Det lar seg ikke overskygge av opptakten til kampen.

— Bør ikke situasjonen løses umiddelbart?

— Jo selvfølgelig. Det blir den alltid gjort i RBK, og slik blir det nå også.

— Har du anbefalt overfor Rune Bratseth at Ola overtar klubben?

— Vi snakker ikke i slike imperativer. Vi diskuterer sakens utvikling som den utvikler seg. Og uansett hva som skjer i en goýfot-teoretisk sammenheng, så blir det en vinn-vinn-situasjon. Sånn ser denne saken ut også, sier Nils Arne Eggen.

Imponert

Eggen var imponert over Rosenborgs innstilling i kampen.

— De spilte meget klokt og nedla en kjempeinnsats. Jeg synes Røde Stjerne var veldig preget av stundens alvor, men jeg må si at dette går inn i historien som en av de store borteseirene. Det var godt gjort, men så er RBK veldig rutinert i dette her. Erik Hoftun gikk i spissen. Han ble jo helt konge baki der til slutt. Og så har vi lært at man skal dytte Basma inn i midten der og ha Hansén ute på siden slik at vi ikke samler tregingene i midten.

— Hva hadde du ventet deg på forhånd?

— Et mye hardere kjør fra Røde Stjerne. Men RBK spiller omtrent likedan borte som hjemme nå. Det handler om å få i gang eget spill. Vi hadde en del veldig bra muligheter, men vi gjorde uheldige valg foran mål, sier Eggen.

— Uvesentlig

— Blir ikke det gode resultatet overskygget av opptakten?

— Nei. Rosenborg består av en filosofi, og hva Åge Hareide gjør her er nesten uvesentlig. Ola By Rise er uten tvil en meget dyktig arvtager. Det er overhodet ikke noe problem. Det er kollektivet RBK som er sterkt, og ingen er så viktig at han kan stille seg ut over kollektivet, sier Eggen.