16. april 2002:

«Åge Hareide er også nevnt, dog etter Trond Sollied og andre navn. Ola By Rise, Jan Halvor Halvorsen, Knut Torbjørn Eggen og Per Joar Hansen er alle aktuelle navn for oss».

(Rune Bratseth til Adresseavisen i en kommentar til jobben med å finne Nils Arne Eggens etterfølger)

16. april 2002:

«Trist at Nils Arne gir seg. Han er en fargeklatt i norsk fotball. Jobben som Rosenborg-trener er en drømmejobb for enhver fotballtrener».

(Åge Hareide til NTB dagen etter at han sa opp jobben i Brøndby)

18. april 2002:

«Rævva-fotball, raste Nils Arne Eggen mot Åge Hareide etter en cupkamp på Lerkendal i 1994. I går ble han ansatt etter Eggens råd.»

(Adresseavisen til nyheten om at Hareide skulle etterfølge Eggen)

24. august 2002:

«Bråkjekk? Jo. Jeg har ikke alltid vært like flink til å takle motgang. Da blir imagen min slik, litt bråkjekk og amper. Men sånt «brenner ofte ut» med årene. Jeg blir tross alt 50 om kort tid.»

(Åge i portrettintervju med Adresseavisen)

3. januar 2003:

«De forsto sunnmørsdialekten bedre i Sverige og Danmark.»

(Smilende Hareide til Adresseavisen etter sin første ordentlige økt som RBK-trener)

5. april 2003:

«Jeg har ikke tenkt på det siden jeg kom hit. Får jeg lov til å være her i fremtiden, vil jeg heller satse på det. Jeg passer så innmari godt her. Jeg har jo sagt at det finnes bare to interessante trenerjobber: Norge og RBK. Når har jeg fått den største av dem.»

(Hareide til Adresseavisen på svar om når Semb burde gå av for at det skulle ha vært ideelt for Hareide.)

3. mai 2003:

«Det kommer ganske overraskende, i alle fall på undertegnede, men det synes allerede som en fornuftig idé: Gi Åge Hareide tiårskontrakt!»

(Adresseavisens sportskommentator Otto Ulseth)

27. juni 2003:

«Åge har gjort en utmerket jobb hittil. Defensivt er det blitt bedre. I tillegg har han klart å opprettholde den positive aggressiviteten i laget. Jeg merker også at miljøet rundt klubben er sterkere enn noen gang.»

(Nils Arne Eggen til Adresseavisen)

20. august 2003:

«Jeg ville ikke nølt et øyeblikk om jeg fikk en forespørsel. En spennende utfordring, men det er langt fra å bli nevnt til å få jobben».

(Hareide til Dagens Nyheter etter at den svenske avisen hadde foreslått ham som ny svensk landslagstrener etter Tommy Söderberg)

21. august 2003:

«Det passer ikke nå. Jeg har kontrakt med Rosenborg og jobber ut fra den kontrakten jeg har. Jeg tar ikke jobben selv om jeg får tilbudet. Det er vanskelig å komme høyere på strå i Norden enn det jeg er nå, selv om det svenske landslaget er en interessant oppgave».

(Overfor Adresseavisen modererte Åge sine uttalelser til DN dagen før)

4. september 2003:

«Rune Bratseth og Åge Hareide ble lansert som team til å overta etter Nils Johan Semb: «Uavhengig av navn, synes jeg modellen er spennende. Men både jeg og Åge er uaktuelle. Vi har ingen planer om må forlate Rosenborg».

(Rune Bratseths kommentar til Adresseavisen)

11. oktober 2003:

«Vi gleder oss over det Knut Torbjørn har prestert som trener i Aalesund, Moss og Fredrikstad. Han er en mann vi vil se nærmere på den dagen Åge Hareide velger å gi seg i Rosenborg. Men vi håper å beholde dagens trenerteam i mange år ennå».

(Rune Bratseth til Adresseavisen)

11. november 2003:

«Vi er veldig godt fornøyd med den jobben Åge har gjort. Derfor har vi diskutert å forlenge hans kontrakt».

(Rune Bratseth til Adresseavisen)

15. november 2003:

«Jeg skal tenke på det og vurdere det. Det er mange ting jeg må fundere på».

(Åge til VG. Avisen skriver at Hareide er lunken til en forlenget avtale med RBK og at flere attraktive utenlandske klubber skal ha meldt interesse.)

17. november 2003:

«Det hadde vært lettere om de (RBK) sa "det er greit, du kan bare reise av gårde", men jeg må forholde meg til det papiret jeg skrev under på for et og et halvt år siden».

(Hareides kommentar til NRK-tv om landslagstrener-tilbudet)

18. november 2003:

«Rosenborg-lederne har fortalt meg at hvis jeg ikke har hjerte, kropp og sjel til å være her, så kan jeg få gå. Men det vil gi meg en flau smak i munnen hvis jeg drar».

(Hareide til VG)

18. november 2003:

«Det er emosjonelt vanskelig. Jeg er litt delt i skallen. Jeg har det veldig bra her jeg er, men selvsagt er det fristende å trene et norsk landslag».

(Hareide til Dagbladet, som mener å vite at Hareide allerede i oktober inngikk en muntlig avtale med NFF om å overta etter Nils Johan Semb.)

19. november 2003:

«Jeg er blitt vist en voldsom tillit og vil ikke hoppe vekk fra de folkene som viste meg den tilliten. Det er den desidert vanskeligste jobben jeg har tatt som fotballtrener».

(Åge Hareide til VG)

24. november 2003:

«Jeg kan ikke gjøre annet enn å vise til de faktiske forhold. Jeg har bundet meg til RBK i tre år, og må derfor overholde kontrakten. Det burde være svar klart nok».

(Åge Hareide til VG)

25. november 2003:

«Det eneste de trønderske supporterne trenger å forholde seg til er at jeg vil være her — i Rosenborg. Klubben har gitt meg en kontrakt på tre år som jeg ønsker å fullføre».

(Hareide til Adresseavisen)

26. november 2003:

VG skriver at fotballpresident Per Ravn Omdal ringte RBK-direktør Knut Skogland og skal ha sagt at Åges kandidatur som landslagstrener er lagt dødt.

26 november 2003:

«Jeg har aldri sagt ja til NFF om å overta som landslagstrener».

(Åge Hareide til Adresseavisen)

27. november 2003:

«Det eneste som er sikkert er at ingen ting er sikkert»

(Åge Hareide til Dagbladet)

Og samme kveld bekrefter Rune Bratseth at Åge har ombestemt seg, han sier nå han har lyst til å trene det norske landslaget kommende sesong.