Visepresidenten i NFF, Karen Espelund, bidro i går til å gjøre kaoset rundt ansettelsen av Nils Johan Sembs arvtaker komplett, da hun fortalte at NFF i løpet av de nærmeste dagene ønsker å trekke pusten og vurdere også andre kandidater. Det skjer bare 11 dager etter at Hareide takket nei til det mye omtalte tilbudet fra NFF.

— Vi fikk en henvendelse fra Åge i dag der han ba om å bli vurdert til stillingen som landslagssjef - en stilling han sa nei til forrige mandag. Vi hadde lagt ham vekk, og over tid har vi nå vurdert andre kandidater. Vi har selvfølgelig flere gode alternativer og vi må få lov til å trekke pusten litt, sa Karen Espelund. Da det ble kjent at NFF hadde gått bak ryggen på RBK-ledelsen og kontaktet Åge Hareide forrige gang, ønsket de nå å gjøre denne prosessen på korrekt vis. RBK-formann Knut Skoglund ble kontaktet, og fikk beskjed om at Hareide hadde meldt sin interesse for å trene det norske landslaget. Også Skoglund ble fortalt at forbundet hadde flere kandidater, og at en avgjørelse vil bli tatt i løpet av noen dager. Rune Bratseth var den første fra RBK-ledelsen som møtte opp på Brakka i går. Ved 11-tiden svingte sportsdirektørens bil inn på parkeringsplassen, og han hadde knapt rukket å komme inn gjennom dørene før han ble bombardert av et tallrikt pressekorps med spørsmål om klubbens forhold til NFF og Åge Hareide.

— Ingenting nytt, og det er ikke planlagt noen møter om noe som helst i dag. Jeg er her først og fremst for å spise lunsj, var det første Bratseth sa.

Så fikk han sagt at Rosenborg ikke har til hensikt å gjøre noe som helst i denne saken. Og det var også det siste han sa.

Et spill om penger

Men alle visste at Hareide skulle ringe NFF den formiddagen, og da Adresseavisen fikk kontakt med den avtroppende RBK-treneren på telefon like etterpå, kunne han fortelle at han hadde hatt den varslede samtalen. I går kjørte han hjem til Molde for å tilbringe helgen sammen med familien, og han var rett og slett for utslitt til å møte oss for en prat «dagen derpå». Bare noen timer tidligere hadde han kommet hjem fra Beograd, der seieren over Røde Stjerne druknet fullstendig i forhold til nyheten om at han ønsket å trekke seg som Rosenborg-trener. Rune Bratseths utblåsning på TV2 bare minutter før kampen startet, satte i gang et mediekjør som var tungt å forholde seg til for en allerede utslitt Åge Hareide. Mandag tropper han opp på Rosenborg-brakka igjen, trolig for sin siste arbeidsdag som trener for klubben. Men før det blir avklart, vil spillet fortsette. NFFs strategi er åpenbar; det å gi inntrykk av at de har flere kandidater å jobbe med, håper de vil kunne påvirke RBK-ledelsen foran forhandlingene om en kompensasjon. De vet godt at det ikke er særlig klokt å gå inn i forhandlinger med å utbasunere at Hareide er førstevalget. Det til tross for at han var nettopp det bare for noen dager siden, og at Rosenborg vet at han fortsatt er det.

Rosenborg deltar også i spillet, ved å fremstå som veldig rolig og avbalansert, og bare sånn passe interessert i hvordan dette vil ende. Bare det å invitere NFF til forhandlinger er uklokt, foran forhandlingene som likevel kommer til å skje i løpet av kort tid. Selv om Bratseth i går gjentok at Åge Hareide er ferdig som trener i Rosenborg.

Spillet om Hareide er blitt et spill om penger, der NFF vil betale minst mulig og Rosenborg ønsker å sitte igjen med mest mulig. Og inntil en avklaring foreligger, vil trolig ikke den nye trenerkabalen i Rosenborg bli offentliggjort før pengene fra NFF ligger på bordet.

Åge Hareides uttalelse i forkant av Røde Stjerne-kampen om at «Det eneste som er sikkert, er at ingenting er sikkert» kan derfor lett omskrives: Det eneste som er sikkert, er at det meste er avklart allerede.