Samsom Siasia ga i går klar beskjed om hva han mener om Mikel-saken. Foto: Ulf Peter Hellstrøm.

Tonen ble amper mellom et par av de nigerianske aktørene i går, mens hovedpersonen Mikel fremdeles var som sunket i jorden.

Mikels lagkamerater gjennomførte nye kamper på den uanselige fotballbanen i tettstedet Terborg i Nederland. Men uten Mikel. Farsen fortsetter.

— Men nå kommer John Obi Mikel til Paris mandag, lovte Shittu på telefonen.

— Mikel er travelt opptatt med advokater og kontrakter i helgen, forklarte supertalentets landsmann og agent Shittu på telefonen, ifølge Siasia.

Utilfredsstillende

Det gjorde ikke særlig inntrykk på landslagstreneren, som står midt oppe i forberedelsene til junior-VM i Frankrike i neste måned i Frankrike.

— Det var en del papirarbeid, ifølge Shittu, sa landslagstreneren.

Han forsøkte å spørre om hvor lang tid det tar før forholdene er ordnet opp rundt Mikel, men var lite tilfreds med svaret.

— Skal han være med i junior-VM, så må han komme hit. Du må hjelpe meg! Shittu, her forsøker vi å forberede oss til VM! sa en tydelig irritert Siasia mens norske pressefolk sto og fulgte med. Men han gjentok ikke trusselen om å sette Mikel ut av laget under VM hvis han uteblir under forberedelsene.

— Du vil se ham på banen først?

— Ja visst! Jeg har ikke sett Mikel spille på nesten ett år. Jeg har et helt lag å ta hensyn til. Dere i Norge blir helt fra dere fordi han scorer et mål. Men la oss se ham mot de beste spillerne i verden. Først da vet vi hvor god han virkelig er!

Ingen Maradona

Nigerias tidligere landslagsstjerne huskes kanskje best for målet i VM-kampen mellom Nigeria og Argentina da Siasia sto på høyden av sin karrière for drøye 10 år siden. Siasia spilte mot Diego Maradona.

— Mikel er ingen Maradona, sa Siasia i går.

Nå er han blitt en myndig sjef for Nigerias juniorer, som alle drømmer om å være i Mikels situasjon - med storklubbene Manchester United og Chelsea på jakt etter den samme unggutten.

Lei hele saken

Siasia var lei hele Mikel-saken og spørsmålene fra oss pressefolk som ville vite siste nytt om Mikel.

— Dette med Manchester United, Chelsea og denne norske klubben (Lyn, red. anm) er bare et eneste stort rot. Det eneste jeg vil, er at gutten skal få spille fotball, sa en tydelig oppgitt Siasia.

Mikel skulle deltatt på det nigerianske juniorlandslagets VM-forberedelser. Laget spiller i helgen i fotballturnering i Terborg og reiser i dag tilbake til Paris som et ledd i U20-VM i Frankrike i neste måned.

I Mikels fravær har det nigerianske juniorlandslaget vunnet sine tre første kamper mot juniorer fra blant annet nederlandske toppklubber.