KROKEN: – Newcastle (favorittklubben i England) har ikke ringt på døra. Så jeg tror jeg blir i TUIL ut karrieren, smiler «Mo».

Og 30-åringen har ikke tenkt å gi seg med det første. Ahamed håper på mange år i et TUIL-mannskap som han ser stort potensial i.

– Som jeg ofte jeg pleier å si; jeg håper å spille fotball så lenge kroppen tillater det.

«Mo» tar imot iTromsø i han og samboerens nyinnkjøpte rekkehus i Kroken. TUIL-spissen har søkt litt tilbake til røttene, for det var her i Kroken han vokste opp.

– Det trengs en god del oppussing her i huset, og jeg får god hjelp av svigerfar. Jeg har ti tommeltotter! smiler Ahamed.

NUMMER 13: «Mo» har flyttet inn i nummer 13 i Kroken. – Det gjør ingenting, det er samboerens lykketall, smiler han. Foto: ØYVIND SIVERTSEN

Matchvinner

«Mo» har mye å henge fingrene i om dagen. Ikke nok med at det er oppussing på gang hjemme, «Mo» er også nettopp ferdig med førsteåret på sosiologi på universitetet, jobber som aktivitetsguide i Tromsø idrettsråd, og han er kaptein for hardtsatsende TUIL i 2.-divisjon.

Søndag ble han matchvinner borte mot Stabæk 2 – og dermed tok «Dalingan» den niende seieren av ni mulige i serien.

– Vegard (Lysvoll) kom alene med keeper etter pasning fra Tobias (Vibe), og det ble to mot en i feltet. Han trillet ballen til meg, som fikk lov til å sette den i mål. Det er jo Vegards mål, men jeg fikk æren av å pirke den over linja, sier angriperen.

Det ble en meget tøff kamp i varmen på Nadderud.

– Fra fire grader og sludd i Tromsø til 25 grader der nede. Guttene viste fin moral og løp som bare det, sier Ahamed.

Toppkamp i Dalen

Og kommende helg kommer den tøffeste opprykksrivalen, Finnsnes, på besøk:

– Artig. Det er slike kamper man gleder seg til. Det kommer sikkert en god del folk, og det blir sikkert mye «trykk» fra dere i media også, sier 30-åringen.

Han kjenner flere av spillerne på Finnsnes, som for eksempel Andreas Løvland, Hans Henrik Johansen og Adnan Causevic.

Men noen friske utspill i retning Midt-Troms ønsker han ikke å komme med.

– Det er rolig med «mind games» her i nord, i alle fall fra vår side, smiler Ahamed.

Men skulle TUIL slå Finnsnes har «Dalingan» virkelig koblet grepet om 2.-divisjonsavdelingen. Det vil da skille syv poeng mellom lagene.

– Det er ikke noe vi ofrer en kalori på. Vi går for tre poeng, og så er dere veldig glad i statistikkene, sier Mohammed Ahamed.