TUIL ARENA: Midtbanespilleren er delt toppscorer for TUIL i serien med fem mål og har også to assists etter åtte seriekamper.

– Jeg må si meg fornøyd med tallene. Sammen med laget har jeg hatt en god start på sesongen, sier Andreassen til iTromsø.

Målsettingen er å forbedre tallene fra i fjor, da han endte på 12 scoringer og syv assists i serien.

Også treneren er fornøyd med Andreassens start på sesongen.

– Klart det er bra, det. Vi har veldig mange som har prestert godt, og Lars Henrik er absolutt en av dem, sier Gaute Helstrup.

I årets sesong har «Larsha» – som han kalles av lagkompisene – fått en litt mer fri rolle offensivt.

– Ja, offensivt kan det se ut som en fri rolle, mens defensivt blir det mer en ren kantrolle, poengterer 25-åringen.

– Målet er høyeste nivå

Helstrup drar litt på idet iTromsø spør om den frie rollen til «Larsha».

– Enkelt forklart er han en av tre midtbanespillere i det oppbyggende spillet, og han er den av de tre som får flytte seg høyere i banen og har mest ansvar ut mot venstresiden offensivt. Når vi forsvarer er oss er han ytterst til venstre på midtbanen, sier TUIL-treneren.

MÅLFEIRING: Her feirer Lars Henrik Andreassen og Håkon Kjæve scoring mot Ullern. Foto: Ronald Johansen

«Larsha» er opprinnelig Fløya-gutt, men tok etter hvert overgang til TIL. Og han var nær å følge i pappa Arne «Pøsen» Andreassens fotspor for noen år siden. Men han stoppet på tre kamper for TILs A-lag – i alle fall foreløpig. Siden har det blitt spill for Finnsnes og TUIL.– Akkurat nå nyter jeg bare fotballen, men det er selvfølgelig et mål for meg å komme opp på det høyeste nivået i Norge, sier den slepne midtbaneteknikeren.

Gaute Helstrup er ikke er i tvil om at 25-åringen kan levere godt lenger opp i divisjonssystemet.

– Han kan spille på enda høyere nivå Men det han bør ha fokus på er å gjøre jobben i treningshverdagen. Han har tatt steg i riktig retning, og vi vet at han kan ta ytterligere steg, sier Helstrup.

Niende strake?

TUIL har åtte seire av åtte mulige i årets 2.-divisjon.

– Selvfølgelig har vi hatt litt marginer som gjør at vi har vunnet alle kampene, men jeg synes vi har en stor og sterk tropp, samtidig som vi er veldig opptatt av utvikling alle mann, sier Andreassen.

Søndag møter «Dalingan» Stabæk 2 borte.

– Først og fremst blir det en tøff utfordring. Stabæk 2 er et veldig ballspillende og vanskelig lag å møte, men vi vet at hvis vi leverer opp mot vårt beste så tar vi med oss et godt resultat hjem, sier Lars Henrik Andreassen.