Med to mål i bortekampen mot Oppsal i går ble Kjæve den store helten da TUIL vant sin syvende kamp på rad i årets serie.

– Jeg synes han har startet sesongen veldig bra. Han har utviklet spillet sitt og jobbet godt over tid. Det er godt å se at han får betalt for det, sier trener Gaute Helstrup om TUIL-matchvinneren.

– Det har virkelig startet bra i år. Vi har funnet flyten. Jeg synes vi spiller bra, sier Håkon Kjæve til iTromsø.

– Større steg

Med fire seriemål og to målgivende pasninger i årets serie, har han selv bidratt godt til det.

– Jeg synes jeg har tatt mer steg det siste halvannet året enn jeg gjorde de to årene før der, sier TUIL-spilleren.

– Jeg har blitt litt mer seriøs med kosthold og slike ting. Jeg har kanskje blitt litt mer voksen med mindre godteri og mer seriøs mat. Samtidig vil jeg si at den største forandringen kanskje er at jeg gir enda mer på banen, sier 24-åringen.

– Hvor mange mål håper du å score i år?

– Jeg har vært stabil på syv-åtte mål i 2.-divisjon på fem sesonger for TIL 2 og TUIL. Målet er i hvertfall å score mer enn åtte, sier Kjæve og smiler litt.

Ambisiøs

I 2010 var han sentral da TIL vant NM for junior. Samme år ble han løftet frem som et av byens største idrettstalentet i en artikkelserie i iTromsø.

– Jeg var ung og lovende en gang og hadde håpet på å ta steget tidligere. Jeg har fortsatt ambisjoner og håper å ta det en dag. Samtidig trives jeg godt i TUIL. Det er artig å spille der, sier Kjæve.

Ekstra artig er det når hverdagen er smertefri. Som 17-åring ble han operert i lyskene. De siste fire årene har sesongoppkjøringen blitt bortimot ødelagt av skadeproblemer.

– I år har jeg hatt et litt annerledes opplegg, med hjelp fra Tom Erik Richardsen (tidligere TUIL-spiller og assistenttrener). Det har fungert bra til nå. Jeg kan stå over en trening i uka, forteller TUIL-spilleren.

TIL er drømmen

Med 21 poeng etter syv kamper er 1.-divisjonsspill med TUIL en mulighet neste sesong. Skulle Kjæve får muligheten på høyeste nivå i Norge, er han ikke tvil om hva han ønsker.

– Det må ikke være TIL, men skulle jeg valgt en klubb, så skulle det blitt dem. For det jo moderklubben.

Gaute Helstrup tror absolutt at Håkon Kjæve fortsatt kan havne på eliteserienivå.

– Forutsetningene er der. Han har det fysiske på plass og ferdigheter med ball. Så vet han veldig godt hva som kreves av jobb for å ta ytterligere steg. Jeg tror han har det artig med fotballen om dagen, sier Gaute Helstrup.