HAUGESUND: Nadia Akpana Assa jublet for 6,31 og NM-gull, men Margrethe Renstrøm var nesten like glad for 6,14 og sølv. Og lillesøster Okparaebo, Chiamaka, var heller ikke misfornøyd med sin bronse.

Bakgrunnen for Renstrøms tilfredshet er at hun så vidt er tilbake etter at hun ble skadet under oppvarmingen i London-OL for tre år siden.

— Dette var bare min andre konkurranse. Jeg kjenner at når det sitter, så kommer det til å bli bra, sier 30-åringen, som fikk til bare ett godkjent hopp. Selv om hun kuttet ned tilløpet fra 37 til 34 meter på de siste fire forsøkene, traff hun ikke planken.

— Nå gjelder det å få en del konkurranser og få tilbake tryggheten. Derfor blir det nytt stevne i København onsdag og på Bislett lørdag. Og to-tre etter der igjen også.

- VM-håp?

— Nei, ikke i det hele tatt. 6,70 blir for langt denne sesongen.

Bedre testresultater

Margrethe Renstrøm var i kjempeform da hun kom til OL for tre år siden, men før hun kom i gang skadet hun en sene under foten. Skaden tok utrolig lang tid å lege, og så kom man frem til at foten ikke lenger egnet seg til å være satsben i lengde. Å bytte satsben har vært en møysommelig prosess, men trener Leif Olav Alnes og Margrethe selv har hele tiden hatt troen på at det skulle gå.

— Jeg har tro på at jeg skal bli like god som jeg var, eller helst enda bedre. Både spenst- og sprinttestene viser at jeg er bedre enn jeg noen gang har vært, forteller jenta som har norgesrekorden på 6,68.

— Jeg håper at jeg skal komme over 6,40 før sesongen er over. Da har jeg enda ett år på meg før OL, og det er ikke så langt fra 6,40 til 6,70 – samtidig som det er et stykke. Kommer jeg dit, så er jeg med og kjemper mot de beste. Men det er mange arbeidsoppgaver som skal løses før jeg er ferdig, sier tjalvisten, som bruker tiden ved siden av til studier.

Det blir spennende også å studere lengdestilen.