TRAKK SEG: Det var her problemene til Margrethe Renstrøm startet. Under oppvarmingen til lengde-kvalifiseringen i London-OL skadet hun seg under foten. Nå er planen at hun skal gjøre et nytt comeback i juli, etter at fjorårets aldri ble noe suksess. Foto: Lise Åserud. NTB/Scanpix

OSLO: — Jeg er veldig optimistisk, men det har blitt kalt et risikoprosjekt i media, og det er det det er, innrømmer trener Leif Olav Alnes.Hvis alt går etter planen, gjør Margrethe Renstrøm comeback i juli. Etter at hun vant EM-bronse i 2012 med et hopp på 6,67 meter, har hun kun deltatt i to konkurranser. I august i fjor hoppet hun 5,94 på Bislett og 5,71 i NM. Årsaken til problemene startet da hun skadet seg under oppvarmingen til OL i London i 2012. ## Utrolig imponert

— Jeg er utrolig imponert over at hun klarer å holde trøkket. Hun er fantastisk motivert på trening hver dag. Mange hadde knelet i samme situasjon. Tilbakemeldingen vår er at dette går bra, men du skal lete med lys og lykte for å finne folk som bidrar positivt. Folk sier at det ikke går, men vi tenker at ingenting er umulig, sier Alnes.

Nå er det ikke skaden som er et problem lenger, men overgangen til ny satsfot som var eneste mulighet til å redde karrieren.

— Det er en stor utfordring i å bytte satsfot, og nå holder vi på med det vi kaller "project take off", altså satsen. Det er vanskelig å gjøre i full fart. I fjor hoppet hun lenger med kort tilløp enn hun gjorde med langt, sier Alnes.

— Målet var at hun skulle delta innendørs i vinter. Hvorfor har dere ventet så lenge?

— Rett og slett fordi hun ikke klarte å få til timingen i full fart. Hun gjør ikke dette for å hoppe fem meter.

Tåler ikke en stor smell til

Alnes "regner med" at Søgne-jenta gjør comeback i juli.

— Men det er ikke hugd i stein. I en slik setting må du være klok. Hun tåler ikke en stor smell til.

- Har dere Beijing-VM i tankene?

— For å klare det, må hun hoppe over sin personlige rekord, og det er ganske mye å be om. Målet denne sesongen er å komme i gang, og få til bra hopp.

Sikter mot Rio-OL

Det er OL i Rio de Janeiro som er det store målet.

— Det mener jeg er en klart større sjanse. Hun er bedre på alt enn da hun vant EM-bronse. Hun er raskere, sterekere og mye bedre trent. Men hun må hoppe langt på et bein hun aldri har hoppet langt på. Men hvis det er noen som skal få det til, så er det henne.

Fædrelandsvennen har forsøkt å få tak i Søgne-jenta, uten hell.

— Margrethe gjør ikke dette for andres applaus, hun er nærmest mediesky. Mens andre nærmest mister seg selv i jakten på oppmerksomhet, gjør Margrethe dette kun for seg selv, sier treneren.

Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, har "tro på opplegget".

— Det har vært nødvendig å bruke tid når hun har byttet satsfot. Men vi har også sett andre utøvere som har brukt lang tid og kommet tilbake på et høyt nivå, som for eksempel Ingvill Måkestad Bowim, sier Ronny Nilsen.