— Med tanke på den juniorkarrieren jeg har hatt, burde jeg vært supergod nå. Men toppidretten er nådeløs, sier Isabelle Pedersen.

Den 23 år gamle bergenseren hadde en fantastisk aldersbestemt karriere. Gull i ungdoms-VM på 100 meter hekk i 2009. Året etter nytt gull, i U20-VM på samme distanse. Sølv i junior-EM i 2011. I 2013 nytt gull med overlegen seier i U23-EM.

Tror på maksløp

Siden har suksessen uteblitt. Skader har stykket opp treningen og ødela mye i fjor, som også var tilfelle i 2012-sesongen. Denne sesongen har motvind og dårlige forhold bidratt til at Pedersen så langt ikke har kommet seg under 13 blank på 100 meter hekk, som er kravet for å komme til VM i Beijing i august.

FØLGER MED PÅ VÆRMELDINGENE: - Jeg håper jeg snart kan løpe en dag det er pent vær, sier Isabelle Pedersen. Tidligere i år har hun slitt med dårlige forhold. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix.

— Jeg ser det som veldig realistisk å klare VM-kravet når jeg ser på de feilene jeg har gjort og de forholdene jeg har hatt. Ingen kan si at jeg har vært på riktig sted til riktig tid denne sesongen, som hadde kraftig motvind senest under lag-EM i Russland sist helg.Pedersens personlige rekord er 13.04. - Hvor fort tror du at du kan løpe på din beste dag?

— Jeg vet ikke hva som er mitt maksløp, men det skal bli bedre enn 12.99. Da jeg løp 13.04 i 2013 var det langt fra et maksløp, sier Pedersen.

Sliter med teknikken

Hekkeløp er en teknisk krevende øvelse. Og akkurat nå vet ikke kroppen til Pedersen hvordan hun skal løpe et perfekt løp.

— Jeg vet at det før eller siden kommer til å gå veldig fort. Det som er med hekkeløp, er at det ikke er mer enn ett godt løp som skal til. Da sitter det, og kroppen vet oppskriften og du tenker bare: "Yes".

Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, har også tro på at det vil snu for Pedersen. Han viser til hennes gode innendørssesong før i år som grunn til å tro på det. I mars forbedret Pedersen sin personlige rekord på 60 meter hekk betydelig med sitt 7.95-løp i Praha.

— Med tanke på det hun viste innendørs, burde ikke VM-kravet være noe problem. Isabelle har seks uker igjen på seg på å klare VM-kravet. Nå håper jeg bare at hun får gode forhold, sier Nilsen.

Skiftet trener

Tidligere denne måneden offentliggjorde Pedersen at hun skifter trener. Etter seks års samarbeid med Trond Knaplund, trenes hun nå av Andreas Behm og Dustin Imdieke. Etter sesongen flytter hun til Phoenix i Arizona, USA, der de er basert.

— Alle vet at det tar litt tid med ny trener. Jeg har endret litt på posisjonen til hoftene og overkroppen, og hvordan jeg angriper hekkene. Armene må også være mer aktive. Men jeg har ikke vært mer fit eller bedre muskulært enn jeg er nå, sier Pedersen.

Pedersen understreker at hun har vært fornøyd med Knaplund og gir ham æren for mye av suksessen hun har hatt.

Sportssjef Nilsen har bare hørt positive ting om Pedersens nye trenere i USA.

— Det blir veldig spennende å se hvordan det går i USA. Dette er noe hun selv velger. Men det viktige er at Isabelle har tro på det.

Torsdag løper Pedersen nytt løp i Finland under Paavo Nurmi Games. Da gjør hun et nytt forsøk på å klare VM-kravet.