HAUGESUND (Bergens Tidende): En totalt utslitt Øyvind Strømmen Kjerpeset trengte flere minutter i målområdet før han klarte å svare pressen.

Trolig var det ikke bare den fysiske anstrengelsen som gjorde at han tok noen runder etter NM-sølvet i 400 meter hekk.

— Oppløpet er alt for svakt. Jeg er bare en skygge av den jeg var for noen år siden, sier en heseblesende Kjerpeseth til BT.

Sikker på seier

Kongepokalvinneren fra 2013 var skråsikker på at han skulle ta gull på favorittdistansen.

— Jeg trodde jeg skulle komme hit å utfordre min egen pers (49.95, journ.anm.), men så løper jeg på 51.50. Verken meg eller treneren min skjønner hvorfor. Når jeg løper 51.50 er det ikke rart at Karsten løper fortere enn meg, sier Florø-løperen.

Det ble nemlig sølv, ettersom Karsten Warholm viste sin styrke på oppløpssiden. Det til tross for at sistnevnte tok gull på den flate 400-meteren og sølv på 110 meter hekk på fredag, samt at han nærmest kom rett til startblokkene fra sølv i lengdegropen.

— Karsten slår meg, men han løper ikke noe god tid. Jeg var egentlig ikke bekymret for han. Jeg trodde jeg skulle knuse han, sier Kjerpeset.

- Mange skuffelser

Vinneren følte likevel han hadde kontroll på NM-gullet.

— Jeg syns det var fantastisk at jeg klarte å ta meg sammen etter tre øvelser, og etter en lang og kald lengdekonkurranse. Jeg så Kjerpeset kom i svingen og tenkte det kunne bli tøft, men så så jeg at han også hadde det tungt. Jeg ville ikke gi meg uten kamp, og jeg lyktes med det, sier Warholm etter vinnerløpet på 51.09. Etter Kjerpesets kometsesong i 2013, ble det påfølgende året ødelagt av en betennelse i foten. Han erkjenner at han ikke er den samme løperen som vant kongepokalen i 2013. — Det er tøft. Når jeg har vært på det nivået jeg har vært på, så er det veldig mange skuffelser når det ikke går bra.

— Er det irriterende?

— Ja, det skal jeg love deg. Dette er en karaktertest for meg, sier han.

Ikke trent nok

23-åringens trener, Eystein Enoksen, oppsummerer sølv-løpet hans på denne måten:

— Han løp bra helt til åttende hekk. Han hadde ikke kraft nok på de siste hundre, og taper litt for mye der. Det er fordi han har hatt litt for lite spesifikk løpstrening, mener Enoksen.

Grunnet skaden kom ikke Kjerpeset i gang med hekketrening før i februar.

— Han kommer til å løpe langt ned på 49-tallet neste år. Det er bare snakk om tid, advarer Enoksen.