HAUGESUND (Aftenposten.no) Med 11,19 i medvind i semifinalen satte Ezinne Okparebo ny årsbeste og samtidig mesterskapsrekord. I finalen ble det 11,71 i 2,8 sekundmeter motvind, men klar seier, selvfølgelig. Med semifinaleløpet ble spørsmålet om kongepokal aktuelt.

— Spør du meg, er 11,19 på 100 meter bedre enn 12,88 på hekk, sier Ezinne og tenker på Isabelle Pedersens gulløp fredag ettermiddag.

Så spørs det om juryen er enig med BUL-jenta. 11,19 gir 57. plass på verdensstatistikken - 12,88 gir Isabelle 35. plass. Men konkurransen på 100 meter flatt er tøffere enn på 100 hekk.

Skal trene med gutta

Ezinne slet en stund med å greie VM-kravet på 11,33, men hadde også uflaks med motvind i mange av løpene.

— Leif Olav (trener Alnes) ba meg ikke stresse og sa at jeg var bedre enn det jeg hadde fått vist. Det stemte, og selv om jeg ikke løp fort på starten av sesongen er det arbeidet jeg har nedlagt ikke forgjeves, sier Ezinne.

- VM-oppkjøringen?

— Jeg skal trene med gutta i BUL som ligger på mitt nivå, men ikke med Jays. Han løper for fort. (Jays tok også NM-gullet, selv om han har slitt med nyreproblemer og ikke trent på ti dager. Men i 3,1 sekundmeter motvind ble det 10,82, og han har fortsatt ikke greid VM-kravet.)

— Det blir også en del fartsøkter, fortsetter BUL-jenta, som hadde som delmål å komme seg skadefri fra et kaldt og vindfullt Haugesund stadion. Og lei av NM-gull blir hun aldri.

— Når jeg legger opp, kan jeg se tilbake og si «så gøy det var»!

Og enda morsommere med tredje kongepokal på rad?