Tirsdag fullførte Javier «Chicharito» Hernández (27) overgangen fra Manchester United til Bayer Leverkusen.

Ryktene om spissens klubbskifte skjøt virkelig fart etter noen spesielle bilder av Louis van Gaal under Champions League-kampen mot Club Brugge.

Javier Hernández falt da han skulle ta straffe for Manchester United mot Club Brügge. Foto: REUTERS

Mexicaneren kom nemlig inn mot slutten av kampen, men misbrukte det som var av sjanser, inkludert en straffe.Etter én av de håpløse «Chicharito»-bommene fanget TV-kameraene opp at van Gaal sendte et blikk mot assistenttrener Ryan Giggs. Det kunne virke som at nederlenderen knapt kunne tro sjansesløsingen.

Bildet ble fanget opp av mange av de største avisene i Storbritannia og resten av verden og ble tolket som et tegn på at mexicanerens tid i klubben kunne være talte.

Hugo Sánchez til angrep

Den nederlandske trenerprofilen opprørte samtidig mangei Hernández' hjemland Mexico, der angriperen er enormt populær.

I en opptreden på TV-programmet Fútbol Picante gikk den mexicanske fotballegenden Hugo Sánchez (57) til angrep på van Gaal.

Hugo Sánchez er ikke Louis van Gaals største fan. Her avbildes Sánchez i 2004, da han var trener for Pumas i hjemlandet. Foto: AP

— Van Gaal tok en dårlig beslutning, som han har gjort 50.000 ganger tidligere. Jeg var trener, og som trener kan du ikke oppføre deg slik mot dine egne spillere. Jeg ville gått ut og applaudert ham, og gitt ham tillit. Det blikket han sendte til Giggs .... han er en skurk, sa Sánchez i programmet ifølge Mundo Deportivo.Hugo Sánchez regnes som Mexicos beste spiller gjennom tidende, og spilte blant annet for Atlético Madrid og Real Madrid. Han har også trent flere klubber i hjemlandet, i tillegg til den spanske klubben Alméria.

— Et dårlig menneske

Sánchez hisset seg kraftig opp da van Gaal ble tema.

— «Chicharito» har dårlige kvelder, som alle spillere i verden. Men van Gaal er en skurk, og jeg håper dette vekker oppsikt i England, sånn at de vet at han er et dårlig menneske som behandler spillere på den måten. Han må være profesjonell. Spillerne bør behandles som mennesker, fortsatte han.

Sánchez er langt fra den eneste mexicaneren som reagerer. I sosiale medier har det vært tett mellom mishagsytringene mot nederlenderen.

— Van Gaal bør gå av i dag. Chicharito bør slutte med fotball for godt, dette er en skam for mexicansk fotball og mexicanske supportere, skriver én av Twitter-brukerne som reagerer.

Også mediene viser misnøye med van Gaal. Nettstedet La Afición har skrevet en artikkel med tittel «forhatte Louis van Gaal», over en liste med alle spillerne som nederlenderen angivelig skal ha drevet vekk fra klubben.

- Føler meg viktig og elsket

Spissen prøver altså lykken i Bundesliga etter fem sesonger på Manchester Uniteds lønningsliste.

Kun Ole Gunnar Solskjær har scoret flere mål som innbytter for Manchester United. Forrige sesong var mexicaneren på lån i Real Madrid.

Javier Hernández var ulastelig antrukket da han tirsdag ble presentert som Bayer Leverkusen-spiller. Foto: AP

Hernández uttrykte stor glede etter å ha signert for Bayer Leverkusen, og uttrykte at den tyske storklubben fikk han til å føle seg «viktig og elsket».Når spurt om van Gaal, svarte Hernández diplomatisk.

— Han hadde mer tro på andre spillere, sa mexicaneren.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene: