I sammenheng med fotballoverganger har det blitt vanlig at spillerne poserer i fargene til sin nye klubb.

Da er det ofte en fordel at spilleren viser en viss begeistring foran kameraet.

I februar gikk bilder av Aaron Lennon (28) sin seiersgang på nettet, etter at vingen signerte for Everton på lån for Tottenham.

Årsaken til at bildene ble latterliggjort, er at Lennon så alt annet enn fornøyd ut der han holdt i den tradisjonsrike Everton-drakten.

«Noen fans sier at dersom du ser på ansiktet hans, virker det som at han ville likt å være hvilket som helst annet sted», skrev ITV.

Fikk du med deg alt fra Deadline Day? Manchester United slo tilbake i krangelen med Real Madrid onsdag. Les mer her.

Fikk kjeft fra mor

Lennon innrømmet overfor The Daily Mail at til og med moren hans hadde gitt ham tyn for bildene.

— Han er veldig glad. Jeg gir fotografen skylden, for det er deres jobb å lokke frem et smil, sa Everton-manager Roberto Martínez, med et glimt i øyet, på en pressekonferanse.

Lennon tilbragte sommeren i Tottenham, men det lå hele veien i kortene at han vil signere for Everton på permanent basis.

— Stort press på fotografen, som må få Lennon til å smile denne gangen, dersom overgangen går gjennom, skrev den britiske fotballjournalisten Jacqui Oatley på sin Twitter-konto tirsdag.

«Henrykte Lennon er tilbake»

Og det skulle vise seg at fotografen virkelig gjorde jobben sin denne gangen. For etter at Lennon fullførte sin permanente overgang til Tottenham tirsdag, gliste Lennon fra øre til øre. I bilde etter bilde gliste Lennon nærmest komisk bredt.

Det spørs om ikke Everton og Lennon var svært bevisste på dette, og ønsket å ha det litt gøy på kritikernes bekostning. Overskriften på Lennon-galleriet på klubbens hjemmesider er nemlig «henrykte Lennon er tilbake».

På sin Twitter-konto gjør de et poeng ut av at Lennon «strålte som en sol» på bildene.

Lennon har også blitt avbildet på akkurat samme sted som i februar, noe som også bidrar til å se den markante forskjellen.

I sosiale medier er det mange som fryder seg over Everton-stuntet.

— Lennon-bildene viser at når Everton har berørt deg, blir ingenting det samme igjen, skriver en supporter på Twitter.

Bleacher Report og The Daily Mail er blant mediene som har merket seg forvandlingen.

Lennon var tidvis god i Everton-drakten forrige sesong, da han var på lån. Vingens første kamp etter den permanente overgangen kan fort bli hjemmekampen mot Everton 12. september.

Hekta på Premier League? Hvis ja, anbefaler vi disse sakene: