Det har vært snakket mye om Martin Ødegaards store sprang fra Strømsgodset til Real Madrid. Men 16-åringen er ikke den eneste den spanske storklubben har hentet fra Skandinavia de siste årene.

I juli 2014 solgte nemlig den svenske klubben AIK den finske spissen Eero Markkanen (24) til Madrid.

Markkanen var tiltenkt en viktig rolle på B-laget Real Madrid Castilla, og var trener Zinedine Zidanes første signering til laget. Men det har ikke gått etter planen.

Markkanen fikk bare spille 10 seriekamper, og nå er han frigitt av Real Madrid.

18 kilo på én sommer

Flere spanske medier, deriblant de Madrid-baserte sportsavisene AS og Marca, skriver at årsaken til at Markkanen må gå er at han skal ha lagt på seg hele 18 kilo — på én sommer.

Fredag slo imidlertid finnen knallhardt og humoristisk tilbake i sosiale medier.

Markkanen har nemlig lagt ut et bilde av seg selv, som er manipulert slik at han ser overvektig ut. Til bildet står teksten «lenkille lähdössä» - som kan oversettes til «jeg skal ut og jogge».

Det virker som at spøken har falt i smak. Store medier som ESPN, The Mirror, Mundo Deportivo, Marca og L'Equipe har gjengitt Markkanens lille stikk til kritikerne.

— Det er bare et spill

Markkanen er ikke den første som latterliggjør anklagene om vektøkningen. Agenten Ville Lyytikäinen begynte å le da den svenske avisen Expressen spurte ham om ryktene i forrige uke.

— Han veide 100 da han dro fra Real Madrid, og da han kom tilbake veide han 102. Det er bare et spill. Jeg vet hvorfor det skjedde og det har ingenting med Eero å gjøre. Det er klubbpolitikk. Jeg er 98 prosent sikker på hvorfor det skjedde. Zidane er lei seg, var det noe kryptiske kommentaren fra Lyytikäinen.

Det spørs imidlertid hva vektryktene vil gjøre med Markkanens klubbjakt. Agent Lyytikäinen har allerede varslet at dersom spissen returnerer til Skandinavia, er gamleklubben AIK det eneste alternativet.

Dersom Markkanen finner formen igjen, er det godt nytt for Fotball-Finland. Spissen er nemlig fast inventar i de finske landslagstroppene.