MALMÖ-CELTIC 2-0 (4-3 sammenlagt)

Champions League-duellen mellom Malmö og Celtic ble avgjort tirsdag kveld, med svenskene som seierherrer.

Oppgjøret har vært som en slags såpeopera, med krasse ord utvekslet mellom Skottland og Sverige gjennom hele uken.

Malmö-keeper Johan Willand gjorde sitt til å bidra til det fiendtlige klimaet med sine kommentarer etter det første oppgjøret i Skottland.

— De er en gjeng med griser, synes jeg, sa keeperen til Expressen og mente Celtic-spillerne prøvde på tjuvtriks og usportslige ting hele kampen.

Kreative titler i skotsk presse dagen derpå - med Deila som offer. Sjekk reaksjonene her.

Tordnet på direktesendt TV

Uttalelsen gikk ikke upåaktet hen i Skottland. Celtic-legenden Chris Sutton, som nå jobber som tv-ekspert, gikk knallhardt ut mot Malmö, og kalte Willands kommentar «patetisk».

Så var det Åge Hareides tur. Nordmannen tordnet mot skotsk presse, og beskyldte journalister for å med forelegg oversette «grise»-sitatet feil.

Etter tirsdagens kamp slo Sutton tilbake igjen. Briten gikk til angrep på Hareide - på direktesent britisk TV. Sutton beskyldte Hareide for å fremme usannheter.

— Alt dette tullsnakket om feiloversettelse. Det er ikke sant, det var ikke feiloversettelse. Manageren, Åge Hareide, har virkelig oppført seg med mangel på klasse. Han har fyret opp i ting, og dersom jeg var en Celtic-spiller, hadde jeg, helt ærlig, kjørt det ned i halsen på dem, sa Sutton under direktesendingen på BT Sport.

Sutton gikk også til angrep på dommertrioen, og var spesielt i harnisk over en Celtic-scoring som ble annullert på stillingen 1-0. Se tiraden mot Hareide og Malmö på BT Sport Footballs Twitter-konto.

Hareide-talen var planlagt

Sutton har spilt 130 kamper for Celtic, og legger ikke skjul på sin kjærlighet for klubben. I sosiale medier er det enkelte som reagerer på Suttons rolle i BT Sport, og stiller spørsmål ved objektiviteten hans.

Blant andre hylles han for ærlige og engasjerte innspill.

Manchester United til Malmö? Du kan lese om Malmö-spillernes ønsketrekning her.

Uansett virker det som at Åge Hareide virkelig har hisset på seg fotballeksperten. Etter at han tordnet mot skotsk presse på pressekonferansen før kampen, fortalte Hareide at det hele var planlagt.

— Dette utspillet var helt gjennomtenkt, og jeg har vært litt irritert på britisk presse. De skaper ofte overskrifter og drar ting langt, sa en smilende Hareide til NTB.

Det er sterke kontraster dagen derpå. I Malmö er det jubel, og i Glasgow er det skuffelse.

Svenskene skal nå spille gruppespill i Champions League, mens Celtic må nøye seg med Europas nest gjeveste klubbturnering: Europa League.

Vil du lese mer om Hareide? Lars Tjærnås har skrevet en fyldig analyse av trenerprofilen. Les den her.