MALMÖ (Aftenposten): Stefan Johansen var sammen med Celtic-keeper Craig Gordon blant de aller siste ut fra bortegarderoben på Swedbank Stadion etter at laget ble sendt på hodet ut av Champions League.

Skottene kom til Sverige med selvtillit, troen på at det kunne gå, og ikke minst ett måls ledelse etter 3-2-seieren sist uke.

Men etter 90 minutter i Malmö var Celtic i realiteten sjanseløse. Stefan Johansen rangerer tapet som noe av det sureste i karrieren.

— Det er klart det er veldig skuffende. Vi var ikke i nærheten og vi fortjente ikke å gå videre. Så enkelt er det, sier Johansen til Aftenposten i pressesonen utenfor stadion.

— Blir tøft å komme tilbake

Med caps på hodet og hendene i lommen forsøkte han å finne svar på hva som gikk galt i kampen de skulle kontrollere inn til gruppespilldeltagelse i Champions League.

Stefan Johansen var naturlig nok skuffet etter tapet mot Malmö. Foto: Kjetil Flygind

— Jeg vet ikke hva som gikk galt, egentlig. Vi fikk ikke til spillet vårt. I tillegg slapp vi inn to dødballmål. Vi var ikke gode nok. Og med en slik prestasjon blir det ekstra skuffende. Vi vet jo hvor mye dette betyr for supporterne våre og for klubben.24-åringen har vært med på en del i løpet av sitt fotballiv. Totalopplevelsen etter to playoffkamper mot Malmö er vond.

— Det blir tøft å komme tilbake etter dette, men vi kommer sterkere tilbake. Det er jeg ikke i tvil om. Men det er veldig surt. Det er andre året på rad det skjer. Jeg har spilt i Europa League, jeg har spilt med landslaget, men det er til Champions League jeg vil. Vi hadde en god mulighet her. Men noen ganger er det sånn i en karriere, sier Johansen og lar ordene henge litt i luften.

Presset øker

Han lot seg imponere av hjemmelaget foran 20.500 tilskuere. Trykket og lydnivået inne på stadion var enormt. Og hele arenaen gynget ved flere anledninger da supporterne hoppet og danset.

— Det er stort for dem. Det er et lag med kvalitet, et godt lag. Vi visste det ville bli tøft å komme hit. Men jeg trodde vi skulle gjøre en bedre kamp. Det klarte vi ikke.

- Og nå øker også presset på klubben?

— Ja da, men sånn er det. Det vet vi. Det klarer vi fint.

Celtic slapp inn et mål på overtid på hjemmebane, samt fikk et mål annullert i går. Marginene var i mot skottene.

— Det er slike marginer du må ha med deg hvis du skal komme deg til Champions League. Det hadde vi ikke. Men det er ikke det alene som gjorde at vi ikke kom oss videre. Det var det den dårlige matchen her som sørget for, sier Johansen.