Heller ikke denne gangen lyktes det for Ronny Deila å kvalifisere seg til Champions League. Åge Hareides Malmö ble for sterke. Heller ikke denne gangen lyktes det for Ronny Deila å kvalifisere seg til Champions League. Åge Hareides Malmö ble for sterke. Foto: Reuters

Deila etter exiten: - Det er mitt ansvar

Ronny Deila la ikke noe i mellom på pressekonferansen etter at Champions League-plassen glapp igjen.

MALMÖ (Aftenposten): Det var en skuffet Celtic-manager som inntok pressekonferanse-podiet rundt klokken 23 i Malmö i går kveld.

Og der var det rene ord for pengene.

— Vi var ikke i nærheten av det nivået vi vet vi kan være på. Vi så ukomfortable ut med ball, vi ville ikke ha ballen, vi så redde og skremte ut. Det er veldig skuffende. Det var hele laget som ikke leverte på det nivået vi kan, sa Deila.

Og fortsatte:

— Vi vinner og taper sammen som et lag. Det er mitt ansvar. Laget var ikke på ønskelig nivå, og jeg er en del av laget. Det er jeg som er lederen. Vi må bare lære av dette. Men det er en veldig hard måte å lære på. Malmö fortjente å gå videre.

Før kampen fremsto både Deila og laget selvsikre. De hadde ett mål å gå på. Men på Swedbank Stadion var det lite som minnet om gammel storhet i Deilas lag.

— Det virket som vi ikke taklet presset. Det er mye snakk om Champions League i Skottland og Celtic. Det gjorde kampen enda større. Det presset taklet vi ikke, sa Deila.

Kaptein Scott Brown gikk enda lenger.

— Jeg skammer meg over det vi leverte i denne kampen. Dette er Celtic. Det er en stor klubb, og vi bør være i Champions League. Nå har vi misset sjansen til å komme dit to år på rad. Det er skuffende. Vi skapte lite, måtte forsvare oss mye, og spilte i det hele tatt ikke bra, oppsummerte Celtic-kapteinen.