Etiopiske Firaa’ol Eebbisaa Nagahoo sto for en sensasjonell prestasjon i helgen. Maratonløperen kom hele fem minutter for sent til starten på Fränkische Schweiz-Marathon i Tyskland.

Til tross for det begredelige utgangspunktet valgte Eebbisaa Nagahoo å starte på det 42 kilometer lange løpet. Allerede etter ni kilometer begynte han å ta igjen løperne foran seg. Etiopieren har ikke løpt maraton profesjonelt, men han har åpenbart anlegg for å bli en god utøver.

Én etter én ble konkurrentene foran i løypen tatt igjen – og til slutt var han helt først og passerte mållinjen som vinner med tiden 2:33.54. * Sett denne? Tromsø-maraton på eksklusiv og kuriøs liste

Der Spiegel: – Vant publikums hjerter

– Han vant både løpet og publikums hjerter, skriver den tyske storavisen Der Spiegel.

Tiden er ikke spesielt imponerende sett opp mot verdensrekorden på 2:02:57 – satt av Dennis Kipruto Kimetto i Berlin i fjor – men dårlig vær bød på utfordringer for de 197 elitedeltakerne.

Etter løpet ble Firaa’ol Eebbisaa Nagahoo intervjuet av Der Spiegel:

– Hvorfor kom du for sent?

– Jeg trodde løpet begynte 09.30, og det var derfor jeg kom 08.35. Dessverre for meg, hadde løpet allerede startet.

– Jeg var skikkelig sint på meg selv

– Hva tenkte du da?

– Jeg var skikkelig sint på meg selv, ettersom jeg har trent veldig hardt de siste månedene. Jeg mistet troen på å gjøre det bra, men ville likevel løpe. Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle vinne.

– Når tok du igjen første løper?

– Etter fem kilometer så jeg en løper på lang avstand. Etter cirka ni kilometer tok jeg ham igjen. Da skjønte jeg at dette kunne bli noe.

– Det var veldig spesielt. Været var elendig og forholdene vanskelige. Til tross for seieren, er jeg ikke fornøyd med tiden.

– Hvor lenge har du drevet med maraton?

– Jeg har egentlig ikke drevet med det profesjonelt, men jeg løp mye da jeg vokste opp i Afrika. Jeg løp alltid en halvtime hver vei til skolen – hver dag. Det er kanskje derfor jeg har så god utholdenhet.

Ikke lei maraton-stoff? Da anbefaler vi disse artiklene: