TRONDHEIM (adressa.no): Abdulaziz rykket allerede etter en drøy mil av den 42 kilometer lange løypen og cruiset inn til seier i den årlige maratonøvelsen i Trondheim sentrum, som i år også hadde status som NM.

I mål var han over åtte minutter foran nestemann.

— Det gikk veldig bra. Det gikk sakte på førsterunden, da fikk jeg hjelp av de andre. Etter jeg rykket, klarte jeg å holde jevn fart, sier Abdulaziz til adressa.no etter løpet.

Så nesten ikke sliten ut

Den nybakte norgesmesteren var så godt i drivet av at slet med å stoppe etter målgang, der han jogget videre rundt soluret som omkranser Olav Tryggvason-statuen på torget i Trondheim sentrum. Han så nesten ikke sliten eller andpusten ut, tross at han fullførte 42 kilometer på 2.25.49. — Det gikk veldig bra, jeg er veldig fornøyd. Jeg gikk for å ta medalje, men kjente at jeg hadde en god dag, sier 37-åringen som løper for Strindheim, men er bosatt på Vanvikan.

I mål var han over åtte minutter foran Selsbakk-løper Ola Sakshaug.

Kjenner du noen som løp i dag? Se en bildeserie her.

Sølvmedaljøren brøt i fjor

Han knivet lenge med Kenneth Smeby om sølvmedaljen, men dro i fra etter å ha rykket på den siste av de fire rundene. Eller det vil si; det var ikke noe rykk som gjorde at han distanserte Vidar-løperen med nesten to minutter til slutt.

— Jeg lå lenge bak for å spare krefter og kontrollere det, men så skulle jeg opp for å dra. Da klarte han ikke å holde matchfarten, noe som gjorde at jeg fikk luke. Det var ikke planlagt, sier Sakshaug.

Han også så ut til å ha mange krefter igjen da han fullførte de siste meterne mellom domkirken og torget.

— Jeg måtte bryte etter 34 kilometer i fjor, noe som hele tiden var i tankene. Derfor holdt jeg hele tiden litt igjen. Ebrahim var det ingenting å gjøre noe med i dag, men jeg er veldig fornøyd med en sølvmedalje, sier Sakshaug.

Møtte veggen – en vegg av mennesker

Sølv ble det også Fride Vullum-Bruer. Strindheim-løperen kom i mål drøyt to og et halvt minutt bak vinneren – Marthe Katrine Myhre fra Vidar.

Marthe Katrine Myhre sikret NM-gull - og smilte bredt etter å løpet. Foto: Morten Antonsen

— Da jeg så Marthe sitt navn på startlista, skjønte jeg at det skulle holde hardt med å vinne. Hun er en som satser på å komme til mesterskap i maraton, mens jeg gjør dette mest for mosjonen. Jeg er veldig fornøyd med en sølvmedalje og fornøyd med tiden ut fra grunnlaget. Det er ikke så lett å trene mye når man har jobb og to unger, men dette er først og fremst artig å delta på. Selv om det er et slit som alltid, smiler Vullum-Bruer.Hun klarte akkurat ikke å nå målet om å komme under to timer og 50 minutter.

— Jeg klarte å holde en jevn og fin fart med rundt fire minutter per kilometer på de første rundene. Men det ble tungt på den siste runden. Mest fordi da han halvmaratonen også startet, slik at jeg måtte løpe sikk-sakk mellom løpere. Det tok litt krefter og energi. Men ellers var det et fint løp og et flott arrangement, sier Vullum-Bruer.