KITZBÜHEL/OSLO (Aftenposten): Aksel Lund Svindal satte fredag nok en gang verdenscupkonkurrentene på plass i et fartsrenn.

I Super-G-delen av kombinasjonsrennet i østerrikske Kitzbühel – som teller som en verdenscupseier – var nordmannen suveren og sikret sesongens syvende seier.

— Programmet er dessverre gjort om

Fredag kl. 16.45 kjøres slalåmdelen av kombinasjonen. Tidligere ble tidene fra utfor og slalåm lagt sammen for å kåre en kombinasjonsvinner i Kitzbühel. I år er det imidlertid tidene fra Super-G som danner grunnlaget for kombinasjonsslalåmen.

Svindal er kritisk til endringen av programmet.

— Nå har jeg et så bra utgangsppunkt for kombinasjonen som jeg kunne ha med tanke på at programmet dessverre er gjort om fra den klassiskse Kitzbühel-kombinasjonen. Før måtte alle kjøre Kitzbühel-utforen om de ville være med i kombinasjonen. Så er det noen som har bestemt at man skal kjøre Super-G i stedet, slik at slalåmgutta slipper å kjøre utforen. Det er i hvert fall ikke Norge som har bestemt det, for å si det sånn, sier Svindal til norsk presse etter seieren i Super-G.

Han mener forspranget ned til slalåmspesialistene er altfor lite til å kunne vinne kombinasjonen. Svindal fikk med seg 100 poeng fra Super-G, mens Marcel Hirscher fikk åtte poeng. Hirscher er favoritt til å vinne kombinasjonen. Før slalåmdelen av kombinasjonen ligger Svindal 107 poeng foran østerrikeren i sammenlagtcupen.

Jansrud: - Vi er outsidere

Kjetil Jansrud ga tydelig uttrykk for at han ikke var fornøyd med egen innsats i Kitzbühel. Foto: Reuters

Svindal mener at fredagens maratondag i bakkene er helt i grenseland med tanke på at det skal kjøres utfor lørdag.— Med tanke på at jeg forlot hotellet 07.45 i dag og neppe er tilbake før etter mer enn 12 timer i bakken, er det i hvert fall ikke noen fordel for utforgutta som skal kjøre Die Streif i morgen. Jeg vet ikke om det er forsvarlig å skulle være mer enn 12 timer i bakken, det er i hvert fall helt i grenseland. Men jeg sier ikke at det er uforsvarlig, sier Svindal.

Kjetil Jansrud ble nummer fire i Super-G. Også han mener utgangspunktet før siste del av kombinasjonen er vanskelig.

— Når det er Super-G og slalåm i stedet for utfor og slalåm, blir det ikke i nærheten av det samme styrkeforholdet før slalåmen. Vi er outsidere, sier Jansrud, og legger til:

— Men vi har ikke tapt. Det skal kjøres, men det blir vanskelig.

Svindal var uansett strålende fornøyd med seieren i Super-G, hans andre Super-G-seier i Kitzbühel.

— Det er en helt sykt fet sesong. Og som lag har vi 13 av 20 seiere. Det er helt vilt, helt sjukestue, sa han med et stort smil.

Resultatliste, topp fem Super-G:

1. Aksel Lund Svindal (Norge) 1:11.79

2. Andrew Weibrecht (USA) + 0,31

3. Hannes Reichelt (Østerrike) + 0,42

4. Kjetil Jansrud (Norge) + 0,53

5. Dominik Paris (Italia) + 0,72

------ Andre utvalgte:

13. Alexis Pinturault (Frankrike) + 1,22

18. Aleksander Aamodt Kilde (Norge) + 1,65

23. Marcel Hirscher (Østerrike) +1,90

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Aksel Lund Svindal og andre sterke, fryktløse norske utøvere hylles: