KITZBÜHEL/OSLO: Det begynner å bli en vane: Aksel Lund Svindal satte nok en gang verdenscupkonkurrentene på plass i et fartsrenn.

I Super-G-delen av kombinasjonsrennet i østerrikske Kitzbühel – som teller som en verdenscupseier – var nordmannen suveren og sikret sesongens syvende seier.

– Bra og sterk kjøring. Wow! For en sterk mann, sa NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen etter Svindals super-G.

Det var ikke dagen for perfekte renn. I den spektakulære bakken i Kitzbühel gjorde de aller fleste små eller store feil. Det gjaldt også Svindal, men nordmannen viste igjen styrke, kjørte tøft og aggressivt — og var raskest av samtlige.

33-åringen krysset målstreken 31 hundredeler foran amerikanske Andrew Weibrecht som tok en solid 2. plass.

– Skal man vinne, må man ta sjanser

Ingen av konkurrentene var i nærheten av å true Svindal og da Christof Innerhofer sviktet med startnummer 30, var det ikke tvil: Svindal tar sesongens syvende verdenscupseier denne sesongen.

– Man blir nesten målløs. For maken til dominans har vi ikke sett fra et norsk lag noen gang, sa NRK-kommentator Andreas Toft.

Svindal fikk spørsmål av NRK om hvordan det føles å være verdens suverent beste fartskjører.

Hirscher favoritt senere i dag

– Det er trivelig det. Det er det man trener for. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er ingen selvfølge at det klaffer i renn, selv om man gjør det bra på trening. Det er marginer. Skal man vinne, må man ta sjanser og ha marginene på sin side, sier en blid Svindal til NRK.

Kjetil Jansrud ga tydelig uttrykk for at han ikke var fornøyd med egen innsats i Kitzbühel. Foto: Reuters

Og senere i dag kan han sikre den niende når andre del av kombinasjonen starter med slalåm 16.45. Der er riktignok slalåmspesialisten Marcel Hirscher storfavoritt. Østerrikeren, som er Svindals største konkurrent i sammenlagtcupen, ligger "kun" 1,90 sekunder bak Svindal etter før slalåmrennet.

Jansrud deppet i målområdet

Kjetil Jansrud startet like etter Svindal. Forrige sesongs fartskonge hang godt med i toppen av løypa, men inn mot mål fikk han tøft. Jansrud tapte tid til sin norske lagkompis og passerte målstreken over halvsekundet etter Svindal.

30-åringen var tydelig skuffet og deppet i målområdet, selv faktisk ikke ble dårligere enn fjerdemann.

– Det er en feil i den ene svingen, rett og slett. Jeg mistet balensen litt. Det var synd. Ellers var det ganske bra, sier Jansrud til skrivende presse i Kitzbühel.

Kilde: — Mye feil

– Vi er outsidere. Vi har ikke tapt, det skal kjøres, men det blir vanskelig, fortsetter han.

Aleksander Aamodt Kilde var først ut av de norske alpinistene, men 23-åringen – som sikret sin første pallplass i Val Gardena tidligere denne sesongen – fikk det ikke helt til i den utfordrende bakken i Østerrike.

– I dag var det litt mye feil. Jeg startet greit og kom over den kanten som var vanskelig på toppen, men så får jeg noen slag og blir litt satt ut. Det siste hoppet var egentlig bare tullete. Da skulle jeg kjørt rett frem, men det er enkelt å si nå som jeg er i mål, sier Kilde til NRK.

Resultatliste, topp fem:

1. Aksel Lund Svindal (Norge) 1:11.79

2. Andrew Weibrecht (USA) + 0,31

3. Hannes Reichelt (Østerrike) + 0,42

4. Kjetil Jansrud (Norge) + 0,53

5. Dominik Paris (Italia) + 0,72

------ Andre utvalgte:

13. Alexis Pinturault (Frankrike) + 1,22

18. Aleksander Aamodt Kilde (Norge) + 1,65

23. Marcel Hirscher (Østerrike) +1,90

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Aksel Lund Svindal og andre sterke, fryktløse norske utøvere hylles: