GRIMSTAD (fvn.no): — Det kommer interessante detaljer om doping. Det kommer typiske overskriftshistorier både innen den biten og andre ting, røper Hushovd.

Utover det holder han kortene svært tett til brystet. Men forfatter Jostein Ravnåsen forteller at to av kapitlene i boka er viet til middelet som har ridd sykkelsporten som en mare. Selv forteller Hushovd at han har blitt mer oppgitt over dopingbruken de siste årene.

— Tidligere var jeg ikke så veldig frustrert. Jeg valgte å ikke bruke tiden på noe jeg ikke kunne påvirke, dessuten har det ikke vært så mange av mine hovedkonkurrenter som har blitt tatt. Men synet på doping har forandret seg i det siste når det har kommet fram så mye. Jeg har gitt litt mer opp når det tydeligvis har vært så ille, sier Hushovd.

Etter fredagens pressekonferanse der han annonserte at han legger opp, ble han hyllet av et samlet Idretts-Norge – der blant annet hans klokkeklare standpunkt mot doping ble trukket fram.

- Ble emosjonell av all responsen

Deler av lørdagen brukte Hushovd til å lese hyllester av seg selv.

— Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra venner og bekjente, og det som har stått i media har vært overveldende, sier Hushovd.

Etter at han fredag sprakk nyheten om at han legger opp til høsten, ble han hyllet i sosiale medier og både i kommentarer og på redaksjonell plass. "Levende legende" var blant uttrykkene som ble brukt.

— Jeg leste litt i avisene på lørdag, og det var spesielt. Da var ting litt vemodig, det hang over meg, men det betydde mye for meg.

Arild Sandvik, nyhetsleder i Fædrelandsvennen, beskrev ham i en kommentar som "den desidert største idrettsstjernen som har blitt oppfostret på Sørlandet".

— Jeg leste kommentaren, og den var kjempeflott. De fleste kommentarene er fra slike som kan mye om idrett, og som har fulgt med lenge. Det betyr noe for meg. Jeg fikk det med meg, og ble emosjonell. Det er fort å glemme litt hva man gjør når man står midt oppi det, men når man leser slike ting går det opp for en hvilke spor man har satt, sier Hushovd.