Manchester United's Wayne Rooney (L) celebrates his goal against Manchester City with Patrice Evra during their FA Cup soccer match at the Etihad Stadium in Manchester, northern England, January 8, 2012. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix
Manchester United's Danny Welbeck, center, celebrates with team mates after scoring a goal against Manchester City during their FA Cup third round soccer match at Etihad Stadium, Manchester, England, Sunday Jan. 8, 2012. (AP Photo/Tim Hales) Foto: Scanpix
Manchester City's Sergio Aguero (R) celebrates scoreing past Manchester United's Anders Lindegaard (L) during their FA Cup soccer match at the Etihad Stadium in Manchester, northern England, January 8, 2012. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

City vant 6–1 da lagene møttes på Old Trafford i serien tidligere denne sesongen, i dag var byrival United naturlig nok på jakt etter revansj. Og det fikk de røde da lagene møttes på Etihad Stadium til FA-cupens tredje runde.

City fikk sin kaptein Vincent Kompany utvist tidlig i kampen, United scoret tre ganger i første omgang og red deretter av stormen i andre. Dermed kunne de røde juble over 3–2 seier mot byrival Manchester City til tross for en voldsom sluttspurt av de lyseblå.

— Jeg er veldig lei meg nå, det var en veldig rar kamp. Men jeg er fornøyd med det vi viste, vi spilte bra, sa CIty-manager Roberto Mancini til Viasat.

— Vi gjorde noen feil, men vi hadde også sjanser til å score enda et mål. I andre omgang kunne vi ha kommet tilbake, men det er vanskelig å spille så lenge med en mann mindre, mente italieneren.

Wayne Rooney har vært i medias søkelys den siste tiden, og har vært ryktet bort fra Old Trafford. Etter kampen tilbakeviser United-spissen spekulasjonene.

- Alt som har stått i pressen i det siste har vært bare tull, egentlig. Det er ingen problemer for meg her, jeg ønsker å bli i denne klubben i lang tid, sa Rooney til ITV ifølge Sky Sports.

LOJAL?: Wayne Rooney markerer at han hører til hos de røde i Manchester. (Foto: Scanpix)

Sjekk trekningen av 4. runde i FA-cupen her!

Tidlig scoring

City startet best og så farligst ut offensivt de første ti minuttene. Men etter ti minutter kom United til sin første sjanse. Rooney spilte ut til Valencia på høyrekanten, og satte fart inn i boksen. Valencias innlegg landet på hodet til Rooney, som med en perfekt heading sendte ballen via tverrliggeren og i mål. 1–0 til Manchester United og Rooney avfeide alle spekulasjoner om hvor fremtiden hans er, da han viste fram United-logoen.

TIDLIG MÅL: Wayne Rooney header inn 0-1 mot City. (Foto: Scanpix)

Omdiskutert rødt kort

Og bare to minutter senere ble vondt verre for City. Vincent Kompany gikk inn i en takling mot Nani med begge beina. Dommer Chris Foy tenkte seg om før han dro opp det røde kortet, en høyst omdiskutert avgjørelse.

— Vi kommer til å appellere beslutningen, og jeg er sikker på at vi vil vinne, bekreftet Roberto Mancini etter kampen, ifølge Sky Sports.

Til tross for utvisningen, hadde City på ingen måte tenkt å gi opp. Sergio Agüero sendte i vei et knallhardt skudd som fikk Lindegaard ut i full strekk, og fremdeles var det ikke spilt 15 minutter på Etihad.

La på til tre

Utover i førsteomgang festet bortelaget et bedre grep om kampen, og førte banespillet. Nani og Evra kombinerte fint etter en halvtime, og sistnevnte slo et hardt innlegg inn i feltet. Innlegget gikk via Welbeck og i Nasri og spratt over hodet på City-spilleren. Welbeck klinket til på hel volley og sendte ballen ned i lengste hjørnet og til 2–0. Og like før pause så det ut til at kampen skulle være avgjort. Welbeck ble klippet ned av Kolarov i hjemmelagets 16-meter. Foy pekte korrekt på straffemerket, og Wayne Rooney fikk muligheten til å score sitt andre og Uniteds tredje mål for dagen. Spissen sendte straffen til høyre, men hjemmelagets målvakt Costel Pantilimon var med på notene og reddet straffesparket. Men returen spratt ut i feltet, og Rooney kunne heade den sikkert i mål.

Dermed gikk United til pause med en solid 3–0 ledelse.

DUELL: Aleksander Kolarov mot Phil Jones. (Foto: Scanpix)

Skapte spenning

City startet andreomgang på beste tenkelige måte. Richards ble lagt i bakken på 20 meter, og Kolarov viste fram venstrefoten. Frisparket satt limt i Lindegaards venstreside, bak en sjanseløs dansk målvakt.

Etter 62 minutter gikk bortelagets Antonio Valencia i bakken og ropte på straffe. Men dommer Foy vinket spillet videre.

Og bare to minutter senere var City et stort skritt nærmere en enorm snuoperasjon. Sergio Agüero fikk avslutte fra 7 meter, og Lindegaard reddet det første skuddet, men returen var Agüero først på. Han satte ballen sikkert i mål, og City hadde redusert til 3–2. Etter dette tok hjemmelaget over det meste av spillet. Åtte minutter før full tid ville hjemmelaget ha straffe. Kolarov kom rundt på kanten og slo et innlegg langs bakken, det gikk via hånden på Jones og ut til corner. Dermed var United heldige som ikke fikk straffe i mot seg.

To minutter på overtid kunne Kolarov blitt Citys store helt. Igjen fikk han teste frisparkfoten, men denne gangen var Anders Lindegaard med på notene og fikk blokkert skuddet.

Dermed kunne United juble da dommer Chris Foy blåste av.

Engelsk FA-cup fotball søndag, 3. runde:

Chelsea – Portsmouth 4-0 (0-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (48), 2-0 Ramires (85), 3-0 Ramires (87), 4-0 Frank Lampard (90). 41.529 tilskuere.

Erik Huseklepp spilte 23 minutter som innbytter for Portsmouth.

Manchester C. – Manchester U. 2-3 (0-3)

Mål: 0-1 Wayne Rooney (10), 0-2 Danny Welbeck (30), 0-3 Rooney (40), 1-3 Aleksandar Kolarov (48), 2-3 Sergio Agüero (65). 46.808 tilskuere.

Rødt kort: Vincent Kompany (12), Manchester City.

Sheffield W. – West Ham 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Chris O'Grady (88). 17.916 tilskuere.

John Carew spilte 65 minutter for West Ham.

Peterborough – Sunderland 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Sebastian Larsson (48), 0-2 James McClean (58). 8954 tilskuere.