Chelsea's Ramires, left, celebrates his goal against Portsmouth with teammate Juan Mata during their English FA Cup third round soccer match at Stamford Bridge, London, Sunday, Jan. 8, 2012. (AP Photo/Sang Tan) Foto: Scanpix

Erik Huseklepp måtte nøye seg med en plass på benken da Portsmouth tok turen til London og FA-cupkamp mot giganten Chelsea i dag.

Pompey holdt stand en god stund, men Juan Mata ga laget ledelsen like før pause, og Championship-laget måtte jage scoring på Stamford Bridge.

Erik Huseklepp kom inn i det 67. minutt, men Chelsea økte ledelsen tre ganger mot tampen av kampen. To mål av Ramires og ett av Frank Lampard gjorde sitt til at sifrene til slutt ble relativt stygge, men ifølge Sky Sports gjorde Portsmouth det bedre enn resultatet 4-0 skulle tilsi.

Sjekk trekningen av 4. runde i FA-cupen her!

Carew startet

John Carew fikk en sjelden sjanse fra start for West Ham, som besøkte Sheffield Wednesday fra League One (nivå 3).

Nordmannen ble byttet ut etter 65 målløse minutter på Hillsborough, i en kamp der Hammers også bommet på straffespark. Helt mot slutten scoret Chris O'Grady kampens eneste mål for hjemmelaget, og sørget for en aldri så liten sensasjon i Sheffield, der tradisjonsrike Wednesday tok seg videre til neste runde.

Sunderland fortsetter formen

Sunderland hadde få problemer med å ta seg av Peterborough United, ledet av Sir Alex Fergusons sønn Darren.

Sebastian Larsson og James McClean scoret målene som ble avgjørende på London Road, og sørger for at oppturen under Martin O'Neill fortsetter for Premier League-laget.

4. runde i FA-cupen trekkes senere søndag kveld.

Engelsk FA-cup fotball søndag, 3. runde:

Chelsea – Portsmouth 4-0 (0-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (48), 2-0 Ramires (85), 3-0 Ramires (87), 4-0 Frank Lampard (90). 41.529 tilskuere.

Erik Huseklepp spilte 23 minutter som innbytter for Portsmouth.

Manchester C. – Manchester U. 2-3 (0-3)

Mål: 0-1 Wayne Rooney (10), 0-2 Danny Welbeck (30), 0-3 Rooney (40), 1-3 Aleksandar Kolarov (48), 2-3 Sergio Agüero (65). 46.808 tilskuere.

Rødt kort: Vincent Kompany (12), Manchester City.

Sheffield W. – West Ham 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Chris O'Grady (88). 17.916 tilskuere.

John Carew spilte 65 minutter for West Ham.

Peterborough – Sunderland 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Sebastian Larsson (48), 0-2 James McClean (58). 8954 tilskuere.