Swindon Town's manager Paolo di Canio reacts during their FA Cup soccer match against Wigan Athletic at the County Ground in Swindon, south-west England, January 7, 2012. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

Det var ikke dagen for de store sensasjonene i FA-cupen, men to av Premier League-lagene måtte takke for seg allerede i tredje runde.

Kjempescoring på Tyneside

To Premier League-lag møttes på St James' Park i Newcastle, og det så lenge ut til å ende uavgjort mellom hjemmelaget og Blackburn. David Goodwillie ga gjestene ledelsen etter en drøy halvtime, og Hatem Ben Arfa utlignet etter 70 minutters spill.

Ben Arfas utligningsmål kom etter at han driblet seg forbi halve gjestelaget og avsluttet med et ustoppelig venstrebeinsskudd.

– Det er det flotteste målet jeg har sett med egne øyne. Det krever enorm teknikk å gå forbi seks mann på den måten. Han driblet med venstre, med høyre, vendte, akselererte. Det var et utrolig mål, sa Newcastle-manager Alan Pardew ifølge NTB.

Jonás Gutierrez avgjorde imidlertid kampen helt på slutten og sikret avansement for Alan Pardews formsterke mannskap. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen i det som ble en ny nedtur for Blackburn-manager Steve Kean.

– Vi er skuffet over at vi ikke fikk omkamp. Jeg synes vi fortjente det etter en god første omgang, sa Kean.

PREMIER LEAGUE-DUELL: Gabriel Obertans Newcastle slo ut Blackburn og Gaël Givet. (Foto: Scanpix)

Swindon-sjokk

Tidligere Premier League-profil Paulo di Canio leder Swindon i League Two, og den tidvis kontroversielle italieneren kunne inkassere en skikkelig triumf i dag.

Wigan tok oppskriftsmessig ledelsen på County Ground i Swindon, da Callum McManaman satte inn returen på Ben Watsons brente straffespark etter 34 minutter. Alan Connell utlignet imidlertid fem minutter for pause for laget som ligger som nummer fire på nivå 4 i England. En heading lurte seg inn bak Ali Al Habsi i Wigan-målet.

Paul Benson scoret målet som etter 75 minutter sendte Wigan ut av årets FA-cup. Et langskudd fra Matt Ritchie traff Benson inne i feltet, og ballen gikk inn bak en utmanøvrert Al Habsi. Manager Roberto Martínez måtte dermed notere en skikkelig smell, selv om den spanske manageren stilte med mange reserver i dagens oppstilling.

– Lagmoralen, kvaliteten og intelligensen hos spillerne gjør at denne dagen er spesiell. Jeg vil gjerne tilegne denne seieren til spillerne. Det fortjener de, sa en henrykt Di Canio ifølge NTB,

Managerkollegaen i Wigan tok det overraskende tapet med fatning.

– Vi mistet grepet på dette, og jeg synes Swindon tok fordel av det FA-cupen handler om, en unik mulighet til å prøve seg mot et lag fra Premier League. Vi ønsker dem lykke til, sa Roberto Martínez.

Bolton slet

Owen Coyles Bolton, som har slitt voldsomt i Premier League så langt i år, måtte slite for å klare 2-2 mot Macclesfield Town, som ligger midt på tabellen i League Two.

Ivan Klasnic ga Bolton ledelsen tidlig i kampen, men to mål av hjemmelaget snudde kampen, og det så ut til å gå mot en sensasjon i Cheshire. David Wheater utlignet imidlertid etter 77 minutter, og Bolton får omkamp hjemme på Reebok Stadium.

Spurs videre

Tottenham hadde ingen videre problemer med å slå ut Cheltenham Town fra nivå 4. Mål av Jermain Defoe, Roman Pavljutsjenko og Giovani dos Santos sikret 3-0 for et reservepreget hjemmelag på White Hart Lane.

HYLLES AV DAWSON: Roman Pavljutsjenko scoret da Tottenham gikk greit videre. (Foto: Scanpix)

Både Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen da Fulham greit tok seg av Charlton i et rent London-oppgjør på Craven Cottage. Clint Dempsey scoret tre av målene og Damien Duff ett, da byrivalen fra nivå tre ble slått 4-0. – Dette er verdens beste turnering, og det har jeg sagt til spillerne. De ga meg god innsats og et sterkt resultat, sa Fulham-manager Martin Jol.

Iversen kom inn

Både Jonathan Parr og Steffen Iversen startet på benken for Crystal Palace i oppgjøret borte mot Derby County. Iversen kom inn etter en drøy time på Pride Park, men Palace tapte 1-0 etter en tidlig scoring av Theo Robinson for Derby. Parr forble på benken i dag.

Brighton fra nivå to klarte kun 1-1 mot Wrexham, som leder Conference-divisjonen (nivået rett under ligaen). Torbjørn Agdestein fikk nesten en hel omgang som innbytter for Gustavo Poyets lag.

Everton tok seg greit av non-league-laget Tamworth hjemme på Goodison Park etter scoringer av Johnny Heitinga og Leighton Baines

TILBAKE I BLÅTT: Landon Donovan i aksjon for Everton mot Tamworth. (Foto: Scanpix)

– – - ## Engelsk FA-cup fotball lørdag, 3. runde:

Barnsley – Swansea 2-4 (1-1)

Mål: 1-0 Ricardo Vaz Te (29), 1-1 Angel Rangel (30), 1-2 Danny Graham (46), 1-3 Nathan Dyer (54), 2-3 Vaz Te (65), 2-4 Gram (89). 7380 tilskuere.

Birmingham – Wolverhampton 0-0

14.594 tilskuere

Brighton – Wrexham 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Jake Forster-Caskey (48), 1-1 Adrian Cieslewicz (62). 18.753 tilskuere.

Torbjørn Agdestein spilte 37 minutter som innbytter for Brighton.

Bristol R. – Aston Villa 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Marc Albrighton (35), 0-2 Gabriel Agbonlahor (64), 0-3 Ciaran Clark (78), 1-3 Scott McGleish (90). 10.883 tilskuere.

Coventry – Southampton 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Gary McSheffrey (5), 1-1 James Ward-Prowse (64), 1-2 Aaron Maetin (82). 9000 tilskuere.

Crawley – Bristol C. 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Matt Tubbs (73). 3779 tilskuere.

Rødt kort: Stephen Pearson (82), Bristol C.

Dagenham & Redbridge – Millwall 0-0

3396 tilskuere

Derby – Crystal Palace 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Theo Robinson (9). 10.113 tilskuere.

Steffen Iversen spilte 26 minutter som innbytter for Crystal Palace, Jonathan Parr var ubenyttet reserve.

Doncaster – Notts County 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Jeff Hughes (37), 0-2 Hughes (str. 70). 9335 tilskuere.

Everton – Tamworth 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 John Heitinga (5), 2-0 Leighton Baines (str., 79). 27.564 tilskuere.

Fleetwood – Blackpool 1-5 (0-1)

Mål: 0-1 Lomana LuaLua (24), 0-2 Matt Phillips (47), 0-3 Thomas Ince (55), 1-3 Jamie Vardy (70), 1-4 Phillips (77), 1-5 Phillips (81). 5092 tilskuere.

Fulham – Charlton 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Clint Dempsey (8), 2-0 Dempsey (61), 3-0 Dempsey (str., 81), 4-0 Damien Duff (87). 20.317 tilskuere.

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Gillingham – Stoke 1-3 (1-2)

Mål: 1-0 Danny Kedwell (16), 1-1 Jon Walters (34), 1-2 Cameron Jerome (43), 1-3 Robert Huth (49). 9872 tilskuere.

Hull – Ipswich 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Aaron McLean (27), 2-0 Tom Cairney (32), 2-1 Jason Scotland (57), 3-1 Cameron Stewart (90). 20.246 tilskuere.

Macclesfield – Bolton 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 Ivan Klasnic (7), 1-1Colin Daniel (16), 2-1 Arnaud Mendy (68), 2-2 David Wheater (77). 5757 tilskuere.

Middlesbrough – Shrewsbury 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Marvin Emnes (40). 12.631 tilskuere.

Milton Keynes Dons – Queens Park Rangers 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Dean Bowoditch (65), 1-1 Heidar Helguson (89). 19.506 tilskuere.

Newcastle – Blackburn 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 David Goodwillie (35), 1-1 Ben Arfa (70), 2-1 Jonas Gutierrez (90). 30.876 tilskuere.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Norwich – Burnley 4-1 (2-1)

Mål: 1-0 Grant Holt (6), 2-0 Simeon Jackson (12), 2-1 Jay Rodriguez (15), 3-1 Andrew Surman (60), 4-1 Steve Morison (73). 22.898 tilskuere.

Nottingham Forest – Leicester 0-0

18.477 tilskuere.

Reading – Stevenage 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Darius Charles (21). 11.295 tilskuere.

Sheffield U. – Salisbury 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Chris Porter (18), 2-0 Ched Evans (60), 3-0 Daniel Webb (selvmål 72), 3-1 Lloyd Macklin (86). 10.488 tilskuere.

Swindon – Wigan 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Callum McManaman (35), 1-1 Alan Connell (40), 2-1 Paul Benson (76). 13.238 tilskuere.

Tottenham – Cheltenham 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Jermain Defoe (24), 2-0 Roman Pavljutsjenko (43), 3-0 Giovani dos Santos (87). 35.672 tilskuere.

Watford – Bradford 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Troy Deeney (3), 1-1 James Hanson (8), 2-1 Marvin Sordell (40), 3-1 Craig Forsyth (56), 4-1 Forsyth (59), 4-1 Nahki Wells (88). 8935 tilskuere.

West Bromwich – Cardiff 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Peter Odemwingie (7), 2-0 Simon Cox (339, 2-1 Robert Earnshaw (36), 2-2 Joe Mason (50), 3-2 Cox (61), 4-2 Cox (90). 12.454 tilskuere.

– — - Spilt fredag: Liverpool – Oldham 5-1. Spilles søndag: Manchester C. – Manchester U., Chelsea – Portsmouth, Sheffield W. – West Ham, Peterborough – Sunderland.

Spilles mandag: Arsenal – Leeds.