Endelig scoret Andy Carroll. Scoringen i målfesten kom attpåtil på 23-åringens bursdag. Det var 300-millionermannens første nettsus siden slutten av oktober.

Det dreide seg om FA-cupens tredje runde da Liverpool tok imot Oldham fra nivå tre fredag kveld. Etter en litt sløv start på hjemmebane, overbeviste de helrøde med 5-1-seier. Og endelig fikk Andy Carroll igjen kjenne hvordan det er å score i rød drakt.

Kjempescoring av gjestene

Oldham satte en støkk i et forholdsvis sterkt Liverpool-mannskap med sitt ledermål etter 28 minutter. Robbie Simpson scoret et vakkert ledermål på et langskudd og gjestene øynet en sensasjon. Det var heller ikke helt ufortjent at The Latics ledet på dette tidspunktet. Laget hadde hatt flere muligheter til å ta ledelsen tidlig i kampen.

Men kun ett minutt senere ble det lille håpet for laget fra League One knust. Jonjo Shelvey skjøt fra høyresiden, ballen forandret retning via Craig Bellamy og Oldham-keeper Alex Cisak var utspilt. 1-1 etter en halvtime på Anfield.

Gerrard-straffe

Like før pause ble det straffe til Liverpool.

Maxi Rodríguez ble dyttet inne i feltet, og kaptein Steven Gerrard satte inn et flott straffespark helt oppe i vinkelen. Gerrard fikk dermed en scoring i sin første kamp fra start etter skadeavbrekket og Liverpool tok med seg ledelse inn til pause.

(Artikkelen fortsetter)

Steven Gerrard ga Liverpool ledelsen for første gang i kampen fra straffemerket. (Foto: Scanpix)

Oldham var absolutt ikke sjanseløse mot laget fra Premier League, og selv om Liverpool dominerte andre omgang, hang Paul Dickovs mannskap forholdsvis godt med en god stund. Helt frem til drøye 20 minutter før slutt. Dirk Kuyt spilte gjennom Bellamy. Foran mål sto både Gerrard og Shelvey, og det var unggutten Shelvey som omsatte waliserens innlegg til scoring for Liverpool.

Endelig for Carroll

I kampens sluttminutter fikk hjemmelaget to scoringer til.

Andy Carroll entret banen som innbytter for Dirk Kuyt, og etter kun to minutter på banen var den tidligere Newcastle-spissen på scoringslisten.

Et vakkert skudd med venstrefoten fra langt hold sørget for spissens første scoring siden 29. oktober og 4-1 til Liverpool.

Stewart Downing fikk sin første scoring i Liverpool-trøya da han banket inn den femte scoringen på overtid og sikret storseier i FA-cupens tredje runde for Kenny Dalglish' menn.