SOLA (Aftenbladet) Morten Bjørlo har vært et hett navn denne sommeren. I juli var han på prøvespill hos Molde, men også Viking har fulgt den tidligere Staal-spilleren tett den siste tiden. Nå ser det likevel ut til at han blir værende i Sola — i hvert fall ut sesongen.

Tilbakemeldingene fra Molde var gode, og Bjørlo bekrefter i tillegg at det har vært dialog mellom Sola og Viking om en overgang. Hovedpersonen selv, Sola og Viking, er imidlertid enige om at på nåværende tidspunkt er mest gunstig å fortsette utviklingen i Sola.

— Det er noe usikkerhet knyttet til en operasjon jeg må igjennom grunnet ett tretthetsbrudd, sier Bjørlo til Aftenbladet.

Han fortsetter med at han er veldig fornøyd med utviklingen sin i Sola og nyter å spille under Maurice Ross. Ifølge Bjørlo kan Sola-treneren nå langt innen treneryrket.

— Jeg blir overasket om han ikke ender opp på et høyere nivå enn Oddsenligaen, sier Bjørlo.

Han trives godt under Ross og assistenttrener Arturo Cleveland. Under deres ledelse har Sola satset hardt på unge spillere og har fått uttelling i form av blant annet Niklas Sandberg, Ådne Helland Vevatne, Simen Berntsen, Arne Amar Kotlica og ikke minst Morten Bjørlo selv.

— Det er klart at det frister med Viking, det er regionens beste lag, men på nåværende tidspunkt kan det beste være å få spilletid i Sola. Det er vanskeligere for unge spillere å slippe til i Viking, avslutter Bjørlo.