STAVANGER: Stavanger-klubbens nye spiss ble presentert på en pressekonferanse i Jåttåvågen mandag morgen. Moore er 196 centimeter høy, og har erfaring fra Championship, League One og Non-League i England. Briten, som også kan fungere som midtstopper, spilte forrige sesong for Yeovil. Nå blir han Vikings nye spydspiss.

— Jeg er god på hodet, men er også bevegelig og liker å utfordre med ball. Viking og Stavanger virker veldig spennende. Jeg tror jeg kommer til å trives bra, sier Moore til Aftenbladet.

VIDEO: SE INTERJVU MED MOORE ØVERST I SAKEN.

Glad Jonevret

PÅ PLASS: Kieffer Moore er klar for Viking. Trolig er han med i troppen som møter Sarpsborg kommende lørdag. Foto: Kristian Jacobsen

Viking-trener Kjell Jonevret er glad for endelig å ha en forsterkning på plass.— Nå har vi mistet fem spillere, så da var det fint å få inn én mann. Jeg er trygg på at vi har fått inn en spiller med gode ferdigheter som vil heve oss, sier Jonevret.

Selv om Osita Chikere deltok på mandagens Viking-trening, er nigerianeren nå ferdig i klubben. For Viking betyr det én ledig plass på utenlandskvoten – som de altså fylte med Moore på direkten. I så måte betyr det at briten kommer inn som en direkte erstatter for Chikere. Det tror trenerteamet er et bra bytte.

— Uten å rakke ned på noen, tror jeg vi kan slå fast at spissen som kommer inn vil være mer bevegelig enn Chikere. Moore er bedre med ball og har større radius. Så vil jeg legge til at Chikere alltid har gjort sitt beste for Viking. At han ikke fikk sjansen her er egentlig litt tilfeldig. Men han havnet alltid bak noen i køen. Det har ikke alltid vært lett å være Chikere. Jeg har sett at han har vært litt deppet, og vi i Viking må nok være ærlige nok til å si at vi kanskje ikke har integrert ham bra nok. Han har gått mye alene her, sier Kjell Jonevret.

Trolig spilleklar lørdag

Dersom alt går etter planen, blir Chikeres erstatter - Kieffer Moore – spilleklar allerede til lørdagens bortekamp mot Sarpsborg.

— Jeg ønsker å bidra og er veldig sikker på at jeg kommer til å få sjansen ganske kjapt. Viking blir en spennende utfordring. Samtidig er det helt nytt med Norge, så derfor er det greit å skrive en ettårskontrakt. Alt er nytt. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Moore.

Den 196 cm høye spissen har de to siste sesongene spilt for Yeovil Town. Klubben rykket ned to divisjoner på to år, og spiller fra høsten av på nivå fire i det profesjonelle systemet. Moore startet 20 kamper for klubben sist sesong, halvdelen som midtstopper. Men han betrakter seg som spiss.