— Begge parter er veldig fornøyd. Dette er en viktig brikke som faller på plass, sier Vikings styreleder Charlie Granfelt til Aftenbladet.

FORNØYD: Kjell Jonevret, til høyre, har forlenget sin avtale med Vining. Her sammen med Kieffer Moore, som er klar for klubben. Til venstre sitter mediesjef Ole Johan Askeland. Foto: Kristian Jacobsen

Den uavklarte situasjonen rundt Kjell Jonevret har vært tema gjennom hele sesongen. Svensken har vært på utgående kontrakt, og det var en stund usikkert om noen av partene ønsket å fortsette samarbeidet.VIDEO: SE INTERVJU MED JONEVRET ØVERST I SAKEN.

Etter en tøff start på sesongen, fikk imidlertid trenerteamet gang på laget. Viking ligger i skrivende stund på fjerdeplass i serien og er klar for kvartfinalen i cupen.

— Det har ikke vært tøffe forhandlinger. At vi først ble enige nå, handler mer om ferieavvikling og slike ting. Jonevret har signert en kontrakt ut 2018-sesongen. Dette er en viktig signering for oss. «Kjelle» er kapteinen på skuta. Det er han som skal styre den sportslige virksomheten. Nå jobber vi videre med å få ansatt en administrerende direktør. Dessuten skal vi også ha på plass en utviklingssjef. Når alle disse er på plass, vil fundamentet for hvordan vi vil bygge Viking inn i fremtiden være klart, forklarer Granfelt.

Utfordrende situasjon

Når Kjell Jonevret nå har signert en ny avtale med Viking, vet han hva han går til. Det blir nemlig endringer og kutt også i årene framover. Troppen neste sesong skal bestå av 16-17 etablerte eliteseriespillere. Det betyr at den slankes med minst tre-fire etablerte spillere fra og med 2016-sesongen.

Det skal i stedet fylles på med lokale talenter. I kroner og øre betyr det at den sportslige satsingen kuttes med rundt 4 millioner kroner i 2016. Det igjen betyr at flere av spillerne som har utgående kontrakter ikke kommer til å få tilbud om å forlenge. Kuttene kommer også til å ramme Kjell Jonevrets lommebok.

— Jeg har gått ned en del i lønn. Kanskje kommer jeg til deg for å spørre om du kan spandere lunsj på meg mot slutten av måneden, gliste Kjell Jonevret til TV 2s journalist da Viking inviterte til pressekonferanse for å fortelle at treneren har forlenget kontrakten ut 2018-sesongen.

Klubbledelsen ga tidlig beskjed om at også treneren måtte ned i lønn dersom partene skulle fortsette samarbeidet.

— Jeg er imponert av måten Jonevret og laget har snudd den tøffe starten på. 1-4 mot Rosenborg var vendepunktet. Da var det som å være i en zombieverden på Viking stadion. Det skjedde mye i den perioden, og det står respekt av måten treneren vår løste utfordringene på. Vi har hentet oss veldig bra inn etter det, sier Granfelt.

- Jeg er motivert. Jeg er klar

Kjell Jonevret har vært Viking-trener siden juni 2012. Han tok da over etter Åge Hareide som ble løst fra kontrakten midtveis i sesongen. Under Jonevret har Viking levert to 5. plasser (2012 og 2013) og én 10. plass (2014). Klubben har i samme periode slitt med svak økonomi.

— Jeg er motivert. Jeg er klar. Dette er en klubb jeg bryr meg om. Vi bygger noe spennende her. Det skal bli en mørkeblå dag, det er det vi jobber for. Og det vil jeg være med på, forklarer Kjell Jonvret.

— Samtidig har jeg fått løfter om at vi skal kunne være med og kjempe der oppe ressursmessig. Viking er en stor klubb. Vi er på rett vei. Nå er vi i ferd med å få orden på ting igjen. Det var viktig for meg å få løfter om at Viking skal satse mot toppen. Det er dit vi ønsker å komme, men det krever også en satsing som står i stil, sier Jonevret.

Moore klar

På et pressemøte klokken 09.30 mandag vil Viking også presentere sitt nyeste tilskudd til spillertroppen. 22 år gamle Kieffer Moore kommer gratis og er tiltenkt en rolle som spiss i Viking-laget.

Moore er 196 centimeter høy, og har erfaring fra Championship, League One og Non-League i England. Briten, som også kan fungere som midtstopper, spilte forrige sesong for Yeovil.