Osita Chikeres agent André Schei Lindbæk bekrefter til Aftenbladet at spissen er ferdig i Viking.

Partene er enige om å bryte kontrakten halvannet år før tiden.

— Manglende spilletid og tillit hos treneren er årsaken fra vår side. Som spiss er du ekstra avhengig av tillit for å lykkes. Det har Osita fått minimalt av hos Jonevret i løpet av disse to sesongene han har vært der, sier nigerianeres agent, og påpeker at Chikere knapt har fått starte to kamper på rad, inkludert både serie, cup og treningskamper.

Dermed har Viking én åpen plass på utlendingskvoten. Det er ventet at spissen Kieffer Moore allerede mandag fyller den plassen.

Chikere ble hentet til Viking sommeren 2013 på en 3,5 år lang kontrakt. Viking var hele tiden vært tydelig på at Chikere er et langtidsprosjekt. Men spissen utviklet seg ikke som Viking håpet på under oppholdet i Stavanger. I år er det bare blitt fire innhopp og totalt 40 minutter i eliteserien.

— Osita har ekstrem spisskompetanse i sin fysikk, og det er ikke alle lags spillestil han passer å spille for. Men får man utnyttet disse egenskapene har jeg stor tro på at han kan bli en god spiss innen kort tid, sier Schei Lindbæk.

— Osita føler han har utviklet seg godt med den nye assistenttreneren Ian Burchnall i år. Han gir mye av æren for lagets fremgang til han, legger agenten til.