I dag ble Flovik presentert som TILs hovedtrener ut 2016-sesongen.

— Jeg lever godt med presset om at jeg er nødt til å levere for å bli hovedtrener i TIL over en lengre periode enn det, som jeg ønsker, sier en offensiv Bård Flovik.

På pressekonferansen på Alfheim uttrykte han også optimisme med tanke på å holde TIL i eliteserien.

— Det skal vi klare, samtidig som jeg skjønner at det blir en tøff kamp. Vi har vunnet fire kamper til nå, og må mest sannsynlig vinne like mange kamper på de åtte gjenstående for å overleve, påpeker treneren.

— Sterk innen utvikling

Sportssjef Svein-Morten Johansen, som har vært sentral i prosessen med å tilsette ny hovedtrener i klubben, sa følgende om hvorfor man landet på Bård Flovik:

— Vi har jobbet mot en profil på klubben som vi ønsker å fortsette med. Bård har en bakgrunn som er sterk innen utvikling av spillere og utvikling av lag. Vi ønsker å styrke profilen som en klubb som er god på spillerutvikling, sier Johansen.

- Hvor nøye og bredt kartla man eventuelt andre kandidater for å overta hovedtrenerjobben?

— Når dette skjedde og det skjedde ganske fort så gikk vi gjennom en prosess på mulige ulike veivalg. Vi landet ganske fort på at dette veivalget her og satse på det vi har gjort. Og at vi hadde Bård i "hånden" gjorde at vi valgte fort å gå den veien.

Floviks opprinnelige treneravtale med TIL ut 2016-sesongen var også en årsak til kontraktslengden som hovedtrener.

— Han hadde en avtale som går ut 2016, så kom vi frem i fellesskap til at da forholder vi oss til den, sier styreleder i Tromsø Idrettslag, Helge Kræmer.

Som forsikrer at intensjonen er at avtalen fullføres uavhengig av om TIL berger plassen eller rykker ned i høst.

— Avtalen gjelder ut 2016, sier Kræmer.

— Respekt av Steinar

Flovik uttrykte på pressekonferansen ydmykhet over å få jobben, og også til sin rolle i regimet til Steinar Nilsen.

— Det står respekt av Steinar. Han har jobbet enormt mye for at TIL skal gjøre det bra, og når det har skjedd det som har skjedd så erkjenner at jeg har vært en del av det regimet, sier Flovik og fortsetter:

— Men klubben tok en ny retning. Nå har vi gått sammen på disse tingene. Slik er fotballen dessverre.

- Vil du hente inn nye folk i apparatet rundt deg eller bruke de ressursene som har vært på feltet sammen med deg de siste ukene?

— Det må modnes litt. Det er veldig mange ressurser i TIL akkurat nå. Nøyaktig hvordan sammensetningen blir det skal vi komme tilbake til.

Tror på ungguttene

- Du får skryt for ditt arbeid med unge spillere, men i dine første kamper med hovedansvaret har ikke talenter som Runar Espejord, Mikael Norø Ingebrigtsen og Lasse Nilsen fått tillit. Hvorfor det?

— Snittet for å etablere seg i eliteserien er 20 år. Disse guttene er 20 år og yngre. Det er et ungt lag. At akkurat de i to kamper ikke får veldig mye tillit bør man ikke lese for mye ut av. Alle de tre der har jeg veldig tro på. Jeg tror de blir sentral for oss i allerede og de blir garantert viktig for TIL i årene som kommer, sier Bård Flovik.