På dagens raske ekstraordinære generalforsamling i TIL Holding AS ble det klart at Geir Seljeseth og Erik Ringberg går inn i styret i TIL Holding AS og datterselskapet TIL Fotball AS.

I tillegg går Berit Kjeldsberg inn som ny representant fra Tromsø Idrettslag inn i styret til TIL Fotball AS.

Mens Ringberg er tidligere TUIL-leder, er Seljeseth kjent som en engasjert supporter av TILs erkerival Bodø/Glimt, blant annet på sosiale medier.

— Vil gi tilbake

— Som min gode venn Kjell Giæver, som har sittet i Glimt-styret i fire år som lidenskapelig TIL-supporter, så vil jeg gi tilbake til en klubb som betyr mye i lokalmiljøet, sier Seljeseth - som har bodd 25 år i Tromsø.

— Det blir spennende det. En ting er i hvertfall sikkert: På TIL-kampene må han stille i TIL-drakt. Det er den uniformeringen representanter for TIL skal ha på Alfheim. I Bodø får han gjøre som han vil, kommenterer en blid Per Aronsen om å få inn Seljeseth - som fikk fornyet tillit som styreleder av eierne.

Fotballfamilien

Petter Høiseth har ledet prosessen med å finne nye styremedlemmer på vegne av eierutvalget i TIL Holding AS. Han forteller at i jakten på nye styremedlemmer har klubben lett etter kompetanse innenfor kommunikasjon og jus.

Det har de funnet i tidligere Nordlys-journalist, nå rådgiver i olje og gass, Seljeseth og jurist og advokat Erik Ringberg.

— Tromsøfotballen er en familie. Vi ser på det som en stor styrke med Ringbergs bakgrunn fra TUIL, som flere andre her i TIL også har bakgrunn fra, sier Petter Høiseth.

Nettopp den familien ønsker Geir Seljeseth å være med å styrke - gjennom et styreverv i rivalen til klubben han har støttet hele sitt liv.

- TIL er fryktelig viktig

-Jeg synes at TIL er viktig og synes det er fryktelig viktig at vi har to klubber i landsdelen i eliteserien. Håper i fremtiden at vi kanskje får en tredje klubb oppe. Kanskje vi får se enfinnmarksklubb oppe i vår levetid, sier Geir Seljeseth.

-Vi er den delen av Norge som skal bygge fremtiden for landet, fortsetter det ferske styremedlemmet i TIL Holding.

- Du har en ekspertise innen kommunikasjon. Hvordan synes du prosessen rundt avgangen til Steinar Nilsen ble håndtert?

-Det har de sagt nok om. Det er lærdom man må ta med seg videre. Det er litt for enkelt å vurdere det bare på bakgrunn av de siste ukene. Styret har gjort en fantastisk jobb med å få økonomien til TIL i balanse. Det er hele fundamentet for at de skal eksistere.

Fortsatt tillit

Per Aronsen har følgende kommentar til at Seljeseth kommer inn i TIL-styret.

— Det blir spennende det. En ting er i hvertfall sikkert: På TIL-kampene må han stille i TIL-drakt. Det er den uniformeringen representanter for TIL skal ha på Alfheim. I Bodø får han gjøre som han vil, kommenterer en blid Per Aronsen.

Eierne av TIL Holding AS behandlet ikke posisjonen til de gjenværende styremedlemmene i TIL Holding AS etter en turbulent periode, hvor to av styremedlemmene i klubben har forlatt vervene.

— Eierutvalget anså det som viktig å opprettholde kontinuiteten i styret. Styremedlemmene har gjort en veldig god jobb og er på riktig vei. Det føles veldig riktig at TIL får fortsette den jobben. At vi nå kan skape ro til å satse videre, sier konserndirektør hos største eier Troms Kraft, Erling Dalberg.

— Det er først og fremst godt å vite at vi har et godt og kompentet styre med oss videre og at vi nå kan jobbe videre med de mange oppgavene vi har foran oss, sier Per Aronsen.

— Det ironiske er at vi har aldri hatt flere som har ønsket å påta seg et styreverv enn nå, sa en lett lattermild Petter Høiseth, konserndirektør i Sparebanken Nord-Norge, fra talerstolen.