Isabelle Pedersen og Christian Vukicevic slåss om NM-pokalen i helgen. Foto: NTB Scanpix

Superduellen som kan avgjøre kongepokalen

Isabelle Pedersen har klart VM-kravet og løper for kongepokalen under friidrett-NM. Men først må hun slå comeback-Vukicevic.

Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:

Årets høydepunkt i friidrett-NM i Haugesund er trolig duellen mellom Isabelle Pedersen (23) og Christina Vukicevic Demidov (28). Hekke-duellen kan også avgjøre hvem som vinner kongepokalen.

Les også

Pedersen sikret VM-billetten

— Det blir kjempegøy å løpe mot henne, men det er ikke mitt fokus i det hele tatt. Jeg har ikke sett henne, så jeg aner ikke hvor fort hun løper.

- Hva er ditt fokus?

DUELLEN. Isabelle Pedersen (t.h.) ser ut til å ha prikket inn NM- og VM-formen. Fredag kveld møter hun Christina Vukicevic Demidov (28) i duell på 100 meter hekk. Her løper hun mot hviterussiske Alina Talay under Bilstett Games tidligere i år.

— Det er å løpe fort og riktig. Jeg må bli mer stabil teknisk og levere gode resultater, sier hun til BT.

Kan ta kongepokalen

Forrige helg klarte hun VM-kravet da hun løp inn på tiden 12,92 og ny personlig rekord i Brussel.Det gjør henne til tidenes nest raskeste nordmann på 100 meter hekk.

En lignende tid i Haugesund vil gjøre henne høyaktuell for kongepokalen.

— Ja, det er en mulighet. Det er en del øvelser som ikke kan vinne kongepokalen i år, så fullt urealistisk er det ikke. Jeg må bare fokusere på mitt, så får vi se om det holder, sier Pedersen.

En av hennes største kongepokal-konkurrenter er hekke-kollega Vukicevic. NM blir 28-åringens første konkurranse siden hun la opp i 2012.

Hemmeligholder NM-formen

Vukicevic sin personlige rekord er på 12,74, men om formen er i nærheten av glansdagene er det kun hun og hennes nærmeste som vet.

— Det er vanskelig å spekulere i. Christina vet vi har løpt fort tidligere, men det blir spennene å se hvilket nivå hun er på nå. Når hun stiller til NM regner jeg med hun er i god form og ønsker å vise seg frem, sier Ronny Nilsen, sportssjef i Norges friidrettsforbund.

Den tidligere spydkasteren mener likevel de to hekkeløperne får god konkurranse om kongepokalen.

— Pedersen er blant flere som er veldig aktuelle i kampen om kongepokalen. Jeg håper mange matcher henne og eventuelt Vukicevic. Vi nærmer oss VM-fristen så det er en del utøvere som jakter VM-kravet. Det kan borge for gode resultater, sier Nilsen, som peker ut Ezinne Okparaebo, Nadia Akpana Assa, Margrethe Renstrøm og Karoline Bjerkeli Grøvdal som de største utfordrerne på kvinnesiden.

VM-fristen går ut 10. august, en drøy uke etter NM i Haugesund.

En vår i motvind

Pedersen har hatt en sesong i motvind, på alle mulige måter. Etter å ha prestert godt innendørs i vinter, slet hun med å nå topptidene utover våren.

Flere løp ble blant annet spolert av motvind, og det var en stund tvil om hun ville klare VM-kravet. Både i Bislett Games og i superligaen i Russland 20.- og 21. juni løp hun i kraftig motvind. Da løp hun henholdsvis på 13,27 og 13,56.

Les også

Pedersen sliter med motivasjonen etter svak sesongstart

Etter en mislykket konkurranse i Finland i slutten av juni tok hun fire ukers stevnepause.

— Jeg jobbet mye mentalt i den perioden. Man blir ganske sur når løpene ikke stemmer helt. Jeg har ikke vært bekymret for VM-kravet, men jeg er selvsagt lettet over å ha klart det. Nå kan vi jobbe med forberedelsene inn mot VM.

VM arrangeres i Beijing mellom 22. og 30. august, i det velkjente «Fugleredet».

Trenerbytte midt i sesong

I mars brøt hun med sin langvarige trener, Trond Knaplund, og byttet til tyske Andreas Behm. Til høsten flytter hun derfor til Arizona i USA, der Behm holder til.

Pedersen innrømmer nå at trenerbyttet midt i sesongen har skapt ekstra utfordringer.

— Jeg hadde ingen trener og ingen manager i den perioden, og det er lett å føle at motivasjonen ikke er helt til stede. Det var ikke planlagt å bytte midt i sesongen, og hadde jeg hatt en tidsmaskin hadde nok mye sett annerledes ut, innrømmer bergenseren.

Publisert: