— Det er mye som ikke har stemt, og jeg klarer ikke å motivere meg selv like mye som tidligere. Da må jeg rett og slett sette meg ned og finne ut hva som er galt, sier bergenseren til BT.

VM-kravet på 100 meter hekk er 13,00. Det har hun ikke vært i nærheten av å klare så langt i sesongen.

Mange motvinds-løp

— Jeg stresser ikke med VM-kravet. Det kommer når det kommer. Det er jeg sikker på, sier hun.

Forholdene så langt i sesongen har heller ikke vært optimale.

Både i Bislett Games og i superligaen i Russland 20.- og 21. juni løp hun i kraftig motvind. Da løp hun henholdsvis på 13,27 og 13,56. Etter det dro hun til Finland, der hun 25. juni deltok i Paavo Nurmi Games. Der løp hun to løp, på 13,33 i forsøket og 13,30 i finalen.

Da kunne hun imidlertid ikke skylde på vinden, for det var medvind i begge løpene. Det er det foreløpig siste stevnet hun har vært med i.

Tok stevnepause

— Når ting ikke stemmer, fant jeg ut at det var like greit å ta en stevnepause for å trene og slappe litt av. Kall det gjerne en liten ferie, men jeg holder treningen ved like hver dag, sier hun.

Isabelle Pedersen hadde en god innendørssesong, der hun ble nummer 5 i EM.

Da brøt hun også en tidsbarriere, med å løpe under 8 blank for første gang. Hun hadde 7,95 i semifinalen og 7,96 i finalen.

Drømmen nå er å få se 12-tallet utendørs. Det kan synes verre å få til.

I Ostrava 26. mai hadde hun imidlertid et godt forsøk. Da løp hun på 13,12 i 1,7 sekundmeter motvind.

Står på venteliste

— Jeg vet at jeg kan løpe fort nok, så det er ingen grunn til å stresse, sier hun.

- Når løper du igjen?

— Det er ikke helt klart ennå. Men jeg står på venteliste til et stevne i Sveits i neste uke og et stevne i Belgia uken etter, svarer hun.

Hun har ennå en måned igjen på å ta VM-kravet.

Fristen går ut 10. august, en drøy uke etter NM i Haugesund.

— Akkurat nå er jeg mest opptatt av å nullstille meg og bruke litt tid på å få tilbake motivasjonen. Så er jeg klar til å løpe der jeg måtte få startplass, forsikrer Isabelle Pedersen.

Kan være fornuftig

Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, sier at det kan være fornuftig med en liten pause fra konkurranser når ting ikke stemmer.

— Det kan godt være at en liten pause kan hjelpe henne med å få trent på detaljer og ikke minst å få tankene på rett plass, sier han.

Nilsen er ikke bekymret. Han tror Pedersen vil greie VM-kravet.

— Hun har jo kapasitet til å løpe betydelig fortere enn hun har gjort så langt. Det viste hun blant annet innendørs i vinter. Det handler bare om å finne tilbake godfølelsen, så er jeg helt sikker på at resultatene vil komme.

- Hun har slitt med motivasjonen?

— Med et VM i Beijing innen rekkevidde burde det ikke være noe problem å motivere seg. Så jeg er sikker på at Isabelle finner ut av dette og slår kraftig tilbake. Hun har jo nettopp byttet trener. Det kan selvsagt også ha virket inn. Og når man løper mange stevner uten å få ut sitt beste, kan det være at man binder seg. Da kan en liten pause fra konkurranser bare gjøre godt. Det er enda en god stund igjen før kvalifiseringsfristen for VM går ut, sier han.