Mye skal gå galt om Rosenborg ikke blir seriemester i år og det eneste spørsmålet de siste ukene harvært om når spillerne kan løfte pokalen over hodet.

Med fire kamper igjen å spille har de åtte poengs luke ned til Stabæk og dersom Stabæk avgir poeng mot Aalesund og RBK slår Bodø/Glimt i neste serierunde, kan gullet være matematisk sikret allerede 18. oktober.

Men om gullet så blir sikret om halvannen uke, må Rosenborgs spillere og supportere uansett vente på utdelingen av pokal og medaljer.

— Det blir alltid gitt ut i en av de to siste serierundene, sier seksjonsleder for kampadministrasjon og arrangement i NFF, Rune Pedersen, til adressa.no.

Hjemme mot Haugesund

Det betyr at udelingen ikke skjer før i november, men det er fortsatt gode nyheter for trøndere som fryktet at pokalen kunne blitt delt ut i bortekampen mot Strømsgodset 25. oktober eller borte mot Aalesund i serieavslutningen 8. november.

— Selve markeringen med pokalen, skjer i siste hjemmekamp dersom det er mulig, bekrefter Pedersen.

Derfor: Hvis Rosenborg gjør som alle forventer og avgjør serien før oppgjøret mot Aalesund, blir det gullfest på Lerkendal mot Haugesund 1. november.

Det kan bli noen gode dager for RBK, som møter Lazio på hjemmebane fire dager senere.