Følg sprintfinalene direkte her.

Fredag ble Justyna Kowalczyk nummer 36 på 10-kilometeren i Rybinsk, et resultat som nærmest har vært utenkelig tidligere sesonger for den polske skistjernen.

Lørdag var Kowalczyk meldt på til sprinten, men like før start ble det kjent at hun ikke kom til å stille.

Fredags skuffelse var avgjørende for at Kowalczyk ikke stilte til start på lørdagens sprint, skriver hun selv på Facebook. Videre forteller Kowalczyk at hun ikke er syk.

— Nei, jeg er ikke forkjølet. Det var en klok beslutning fra treneren min. Jeg ønsker dere en god helg! Vi krysser fingrene våre for Sylwia (Jaśkowiec), skriver Kowalczyk.

Nevnte Jaśkowiec har forøvrig vært en oppmuntring for polske skifans den siste tiden. Fredag knuste hun sin mer meritterte lagvenninne, og ble nummer 11. Jaskowiec og Kowalczyk imponerte på lagsprinten i Otepää forrige helg, der de ble nummer tre bak Sverige og Norge. Kowalczyks form denne sesongen har vært så ujevn at det virkelig begynner å spøke for den polske profilens medaljesjanser i Falun-VM.

Svenske raskest

Sveriges Jennie Öberg (25) var raskeste kvinne under lørdagens sprintprolog i fri teknikk i langrennsverdenscupen.

Öberg var hele 2,08 sekunder bedre enn russiske Anastasia Dotsenko på 2.-plass. Finlands Riikka Sarasoja-Lilja var den med tredje beste tid i russiske Rybinsk.

Natalia Matvejeva fra Russland, Ida Sargent fra USA og Tysklands Stefanie Böhler fulgte på de neste plassene.

Norge stilte med bare én utøver, og Oppdals Silje Øyre Slind gjorde ikke skam på seg med sjuende beste prologtid.

Russer best blant herrene

Sergej Ustyugov vant herreprologen.

Tre norske utøvere var med og de plasserte seg slik:

  1. Håvard Solås Taugbøl (6,76 sekunder bak), 11) Emil Iversen (6,80) og 15) Sindre Bjørnestad Skar (7,47).

En rekke av de beste langrennsløperne i verden er ikke med i Russland. De prioriterer oppladning til VM på ski i hjemlige omgivelser. (©NTB/Aftenposten)