STAVANGER (aftenbladet.no): Abdullahi er for tiden på treningsleir med det nigerianske U20-landslaget og forbereder seg til det afrikanske mesterskapet i Senegal.

Det afrikanske mesterskapet starter 8. mars og finalen spilles ikke før den 22. — Hvis vi signerer ham, er vi er innforstått med at han ikke kommer hit før i midten av mars, alt avhengig av hvordan det går med Nigeria i mesterskapet, sier Økland.

Viking ønsker å sluttføre overgangen i god tid før U20-mesterskapet starter. De ønsker ikke å havne i en situasjon der Abdullahi overbeviser i mesterskapet og dermed fanger interessen til andre klubber.

— Det er en problemstilling vi er klar over og vi jobber med å få ting på plass så fort som mulig, sier Økland.

Samuel Abegbenro (19) er også ønsket i Viking. Kantspilleren oppholder seg fortsatt i Stavanger og trener med klubben.

Viking har allerede skaffet de to nigerianerne en vertsfamilie i Stavanger, men det gjenstår likevel en del detaljer før en overgang er i boks.

— Vi jobber hardt med å få dette på plass, men det er mye papirarbeid som skal ordnes. Vi håper og tror det skal ordne seg, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

Venter på Chikere-svar

Viking jobber også med å hente inn en etablert spiller, men signerer klubben de to nigerianerne, er det knapt med midler til ytterliggere forsterkninger. I tillegg er utlendingskvoten full og noen må forlate klubben før nye spillere kan komme inn. Osita Chikere kan bli løsningen på det problemet.

Spissen er for tiden på prøvespill i den moldovske klubben Sherrif Tiraspol og Viking håper å få en avklaring i løpet av uken på om Sheriff ønsker å kjøpe Chikere.

Etter det Aftenbladet kjenner til skal Vikings prisforlangende være på mellom 500.000 og 1 million kroner.

Ola Kamara var lenge linket til Viking, men mye tyder på at spissen havner i Molde, og Viking har dermed gitt opp jakten på den tidligere Strømsgodset-spilleren.