STAVANGER (aftenbladet.no): Etter det Aftenbladet kjenner til har Nordsjælland kommet med et nytt bud på Sverrir Ingason. Det første budet skal ha vært i størrelsesordenen 3-4 millioner kroner, mens det andre budet var på i underkant av 5 millioner kroner.

Begge budene skal ha blitt avslått av Viking-ledelsen og etter det Aftenbladet kjenner til skal Vikings forlangende være et godt stykke unna det danskene vil betale for 21-åringen. Ingason har en kontrakt som går ut etter 2016-sesongen.

På direkte spørsmål om Nordsjælland har vært på banen igjen etter at Viking avslo danskenes første bud, svarer Økland følgende.

— Vi har hatt en dialog med dem, men det er ikke noe nytt å melde. Jeg regner uansett med at han i hvert fall spiller vårsesongen i Viking, sier Økland.

Viking betalte om lag 1 million kroner for Ingason da de kjøpte ham fra Breidablik for om lag ett år siden. I likhet med tidligere år har Viking også i år budsjettert med spillersalg. Det betyr at klubben sannsynligvis er avhengig av å selge spiller (e) for flere millioner for at regnskapet skal gå i balanse.

— Tror du dere kan få bedre betalt i sommerens overgangsvindu?

— Det kommer an på hvordan laget og spilleren presterer i vårsesongen, sier Viking-direktøren.

Økland innrømmer langt på vei at Ingason selv har gitt utrykk for at han er åpen for en overgang.

— Nja, det kan godt tenke seg at Sverrir ønsker seg det. Men han er en profesjonell spiller, så vi er ikke bekymret for ham om det ikke blir noen overgang, sier Økland.