STAVANGER (Aftenbladet): Viking-direktør Arne Larsen Økland bekrefter den danske interessen.

— Det stemmer at vi fikk en henvendelse fra Nordsjælland, men den takket vi nei til, sier Økland.

Viking betalte om lag 1,5 millioner kroner for Ingason da de kjøpte ham fra Breidablik i desember 2013. Etter det Aftenbladet kjenner til skal danskenes bud på Ingason være på 3-4 millioner kroner. En gevinst på 1,5-2,5 millioner kroner ville vært en fin fortjeneste på ett år, men summen er langt unna Vikings verdsettelse av midtstopperen.

— Sverrir er en spiller med et enormt potensial. Hvis vi skulle erstattet ham måtte vi brukt mye penger. I fjorårets sesong var han kanskje vår beste spiller. Han spilte samtlige 90 minutter i 29 seriekamper. Den ene kampen han sto over var på grunn av tre gule kort. Fortsetter han utviklingen vil han en dag bli god nok til å spille for klubber i Bundesliga og Premier League, sier Økland.

Kontrakt ut 2016

Ingasons kontrakt går ut etter 2016-sesongen. Økland har med andre ord gode kort på hånd når utenlandske klubber melder sin interesse. Selv om Viking ønsker at klubbens spillere skal bli gode nok for utenlandske klubber, synes ikke Økland at de stikker kjepper i hjulene til Ingason ved å takke nei til Nordsjælland.

— Han er en ung spiller som kun har spilt én sesong i Viking, og jeg tror ikke det er negativt for ham å bli værende en stund til. Mulighetene til å utvikle seg videre er like gode i Viking som i Nordsjælland. Jeg tror ikke det er siste gang vi får en henvendelse på Sverrir fra en utenlandsk klubb, sier Økland.

Ingason har de ti siste dagene vært med det islandske landslaget i USA. 21-åringen spilt én av kampene Island spilte mot Canada.

Torsdag var han tilbake på treningsfeltet til Viking. Han har fått med seg at Nordsjælland ønsket å kjøpe ham.

— Jeg er ikke helt oppdatert på situasjonen, siden jeg ikke har snakket med agenten min den siste tiden, men jeg vet at de la inn et bud. Nordsjælland er et bra lag, sier Ingason.

Ikke avvisende

Selv om han trives i Stavanger og ser fram til en ny sesong i Viking-drakt, vil han ikke avvise en overgang til dansk fotball. Nordsjælland trenes av Ólafur Helgi Kristjánsson. Den islandske treneren har en fortid i Breidablik og trente Ingason i perioden 2011-2013. — Treneren kjenner meg veldig godt og jeg vil selvfølgelig vurdere alle tilbud jeg får. Dansk fotball har blitt veldig bra de siste årene, med flere lag som har spilt i mesterligaen, sier han.

Viking har allerede takket nei til et tilbud fra Nordsjælland. Den danske seriemesteren fra 2012 er på spillerjakt, og overgangsvinduet for de danske klubben stenger 31. januar. Det er ikke usannsynlig at Nordsjælland kommer med et nytt bud på midtstopperen.

- Blir du skuffet hvis Viking sier nei til å selge deg?

— Det er for tidlig for meg å kommentere. Nå må jeg først få snakket med Arne Larsen Økland og min agent. Jeg kan sikkert svare på det spørsmålet om noen dager, sier Ingason.

FAKTA

Født: 05.08.1993 (20 år).

Nasjonalitet: Island.

Posisjon: Midtstopper.

Tidligere klubber: Breidablik.

Høyde: 188 cm.

Landskamper: 3