Sesongens beste nyhet så langt er at sesongkortsalget er på nivå med fjoråret. Den gjengen på 4733 som har fornyet kortet er grunnfjellet Viking står på. Nå må klubben bygge videre på den tilliten som vises.

Det er en populær fritidssyssel å rakke ned på Viking. Et refreng jeg har hørt den senere tid er at nå risikerer Viking å miste grunnfjellet. Nå velger de trofaste supporterne Oilers eller hytta eller begge deler. Så viser det seg altså at Viking tangerer salget fra i fjor, og det på tross av en blytung høstsesong og en vinterpause uten spennende nyheter.

Det er få ting som er tristere enn fotball foran glisne tribuner. Viking må slåss med konkurrenter som Oilers, tv-fotball og endring av kampdatoer. I tillegg er det selvsagt slik at en hjemmestatistikk som viser kun fire seire på femten kamper ikke virker forlokkende på folkemassen. Det var status etter 2014-sesongen.

At sesongkortsalget holder seg stabilt må være en opptur for hele Viking-systemet. Det viser at gammel kjærlighet ikke ruster (i alle fall ruster det ekstremt sakte). Samtidig viste fjoråret at det ikke skal seriegull og Champions League-hymne til for at folket skal komme tilbake.

De gode resultatene i sesongstarten gjorde at publikumstallet steg runde for runde, og kulminerte med en stappfull stadion 16.mai når Sandnes Ulf kom på besøk. Så er det en annen historie at Viking skjøt seg selv i foten samme dato ved å skuffe kapitalt i selve kampen.

Det er veldig populært med dommedagsprofetier rundt Vikings grep på publikum. Jeg syntes sesongkortsalget gir grunn til en viss optimisme. Det samme gjelder publikumsoppmøtet i den gode Viking-perioden sist vår. Sesongkortsalget viser at det finnes en hardbarket kjerne som aldri gir opp, og publikumsoppmøtet i april/mai 2014 viser at folket kommer om resultatene er gode. De har ikke avskrevet Viking for godt, de har bare tatt en pause i forholdet.

Kjell Jonevret har ofte blitt sitert på at drømmen hans er et fullsatt Viking stadion, og et Viking-lag som leverer varene. Gjengjelder Viking publikums tillit, så kommer publikum også tilbake. Det er utfordringen Kjelle har foran 2015-sesongen. Nå har han fått en god start med fornyet tillit fra den faste gjengen.

Helt til slutt: Ja, jeg er en av de 4733. Hva skal til for at du kommer tilbake på stadion?