Torgeir Børven fikk spille de siste ti minuttene da Twente tok seg til semifinale i den nederlandske cupen med 3-0 over Alkmaar tirsdag.

Børven var tredje og siste innbytter for hjemmelaget. Han erstattet tomålsscorer Hakim Ziyech i det 82. minutt.

Markus Henriksen spilte fra start for Alkmaar, men han ble byttet ut ved pause på stillingen 2-0 til Twente. Luc Castaignos og Hakim Ziyech scoret i første omgang. Sistnevnte fastsatte resultatet en snau halvtime før slutt.

Tidligere på dagen tok Zwolle seg til semifinale med 3-2-seier over Cambuur Leeuwarden etter ekstraomganger. Jody Lukoki ble matchvinner i det 108. minutt.

Onsdag spilles de to siste kvartfinalene, Roda — Excelsior og Groningen - Vitesse.