— Det er veldig gøy å spille og møte andre folk i hallen. Her har vi et nytt og fint anlegg med gode baner, sier 13 år gamle Christian Wergeland Røsok.

Han var en av 132 tennisspirer som fikk opplæring av Norges beste tennisspiller og verdens syvende beste juniorspiller – Casper Ruud (16).

— Det var veldig kjekt å møte Norges beste tennisspiller. Jeg tror han kan bli ganske god når han blir litt eldre og han er jo allerede topp ti i juniorklassen, sier Christian etter møtet med sitt idol.

Tennisens Ødegaard

Casper (16) har blitt kalt tennisens svar på Martin Ødegaard, fordi de to er født med fem dagers mellomrom og har en lysende fremtid i sine respektive idretter.

Lørdag arrangerte han og den tidligere toppspilleren og faren Christian Ruud (43) tennisskole i Bergen Tennisarena.

Og begge blad Ruud lar seg imponere av det tennisklubbene i Bergen, anført av Paradis Tennisklubb, har fått til de siste årene.

— Bergen har det fineste anlegget i Norge. Det virker som det gror godt her på Vestlandet og det er trolig bare snakk om tid før Bergen kan prege tennisen i Norge. Kanskje kan Norges neste proff komme fra Bergen, spør Christian Ruud, som på sitt beste var rangert som nummer 39 i verden.

Millionhall

Det har gått over to år siden tidligere ordfører Trude Drevland klippet snoren i tennishallen på Sletten. Styreleder i Paradis tennisklubb, som eier og drifter anlegget, mener hallen har vært avgjørende for tennismiljøet i Bergen.

— Det har hatt alt å si. Vi har fått til noe her som man ikke har klart andre plasser og aktivitetsøkningen vi har hatt etter åpningen har vært langt over forventningene, sier Per Grieg.

Paradis punget ut, med god økonomisk støtte fra både offentlig og privat hold, med 62 millioner kroner for anlegget som er det eneste i Norge som tilfredsstiller det internasjonale tennisforbundets standarder.

Allerede det første året gikk hallen i "null" og medlemstallene har økt fra 150 til over 400 medlemmer på de to årene.

Vil gjenreise tennismiljøet

Returen til Bergen fikk den tidligere storspilleren til å mimre om gamle dager.

— Jeg husker på begynnelsen av 90-tallet, da man hadde store turneringer i Bergen. Da var det premiepenger på 100.000 dollar og man fikk høytrangerte spillere til Vestlandet. Det har vært mye Oslo som har styrt tennisen i Norge de siste årene, men det har vært stort i Bergen før og kan bli det igjen, mener Christian Ruud.

Styrelederen legger ikke skjul på at Tennis-Bergen er klar for større oppgaver.

— Det er mulig å komme tilbake på det internasjonale kartet. Har man energi og vilje kan man få det til, og vi har hele veien påtatt oss stadig større oppgaver. I desember skal vi for eksempel arrangere innendørs-NM her, sier Grieg.

- Ha det gøy

Casper Ruud, som startet med tennis i en alder av seks år, spilte også oppvisningskamp mot trener og primus motor i Paradis Tennisklubb, Claudio Rivera. Den gikk tennistalentet ikke overraskende seirende ut av.

Til tross for at han selv tilbringer timevis på centercourten for å bli best, oppfordret han de unge tennisspillerne til å mest av alt ha det gøy på tennisbanen.

— Det sosiale er viktig og det er viktig å ha spillere rundt deg på tennisbanen. Ha det gøy og utfordre hverandre, oppfordret han.