Jakob Ingebrigtsen (15) fra Sandnes var troppens yngstemann, men berget Norges ære i nordisk mesterskap i terrengløp med seier i juniorklassen.

Med sølv til bergenseren Stian Aarvik og gull til Norge i lagkonkurransen var det juniorløperne som gjorde det klart best. I øvrige klasser ble det med to lagbronser for den norske troppen.

Ingebrigtsen løp de seks kilometerne på 18.30 minutter og vant med seks sekunder. Sigurd Skjeseth ble nummer fire og gikk så vidt glipp av individuell medalje, men han kunne altså glede seg over laggull i stedet.

— Jeg var syk i hele forrige uke og fikk ikke trent. Det har antakelig gitt meg masse overskudd, sa Ingebrigtsen til friidrett.no.

— Likevel hadde jeg ikke regnet med dette.

De to bronsene for lag ordnet mennenes seniorlag ved Hans Kristian Fløystad (nummer fem individuelt), Audun Nordtveit, Erik Udø Pedersen og Marius Vedvik, og kvinnenes juniorlag. På det laget løp Live Solheimdal (nummer seks individuelt), Mariann Roe og Stine Wangberg.

I kvinnenes seniorklasse ble Eli Anne Dvergsdal beste norske på sjetteplass. I lagkonkurransen ble de norske kvinnene nummer fire.

(©NTB)