Atlético Madrid har like mange poeng som Barcelona etter at katalanerne tapte 1-2 hjemme for Valencia. Lionel Messis 500. scoring i karrieren var ikke godt nok.

Laget har nå tre strake tap i serien (Real Madrid, Real Sociedad og Valencia). Dette har ikke skjedd siden begynnelsen av 2003, da klubben ble ledet av nåværende Manchester United-sjef Louis van Gaal.

Barcelona har ikke vunnet i serien på fire kamper og har en fryktelig formkurve. Serielederen hadde en komfortabel ledelse til Atlético Madrid og Real Madrid, men når blir det kamp om gullet i Spania.

Atlético Madrid er à poeng med den regjerende mesteren etter 3-0 mot Granada tidligere søndag, mens Real Madrid er kun ett poeng bak med fem kamper igjen å spille.

500. scoring

Mot Valencia havnet Barcelona under etter 26 minutter. Ivan Rakitic sendte ballen i eget mål.

Like før pause sjokkerte Valencia fansen på Camp Nou. Santi Mina økte ledelsen for klubben som var i nedrykksstriden for bare tre runder siden.

Lionel Messi ga Barcelona håp om en snuoperasjon da han scoret etter 62 minutter. Det var han 450. mål for Barcelona, og hans 500. i karrieren, ettersom han har scoret 50 mål for Argentina.

Den lille ballmagikerens scoring var likevel ikke nok. Valencia sto imot og vant 2-1 i Barcelona.

Nytt Torres-mål

I Atletico Madrid mot Granada var det Koke som ga laget til Diego Simeone ledelsen allerede etter 15 minutter før Torres doblet etter 59 minutter. Angel Correas scoring kom sju minutter før slutt.

Raul Garcia ble matchvinner for Athletic Bilbao da laget slo Malaga 1-0 borte. Sevilla ledet lenge 1-0 hjemme mot Deportivo etter Vicente Iborras scoring etter 21 minutter, men gjestene kom tilbake ved Oriol Riera og utlignet etter 82 minutter.

Villarreal tapte 1-2 borte mot Rayo Vallecano etter at Miku satte inn matchvinnerscoringen etter 81 minutter.