Etter en voldsom utladning etter thrillerkampen i europaligaen torsdag, var det kun Roberto Firmino som var igjen fra den startoppstillingen. Unggutter som Danny Ward, Connor Randal, Brad Smith og Sheyi Ojo fikk tillit fra start og viste seg tilliten verdig i 2-1-seieren. Da vanket det skryt fra sjefen.

– De har aldri spilt sammen før. De kunne ha forsvart seg bedre og spilt litt mer ball i første omgang, men det var virkelig, virkelig bra, sa han ifølge BBC etter kampen.

Firmino til 1-0

Men det var to av de mer etablerte førstelagsspillerne som sto for scoringene. Firmino scoret 1-0 etter 41 minutter da han satte inn en retur etter et frekt hælforsøk fra Daniel Sturridge, og like før pausesignalet gikk var det Sturridges tur til å finne veien til nettmaskene.

Et presist slått frispark fra Jordon Ibe fant pannebrasken til den engelske landslagsspissen som headet ballen utakbart i hjørnet til 2-0.

NETTKJENNING: Norske Joshua King reduserte for Bournemouth i tapet hjemme mot Liverpool. Foto: Matthew Childs

King scoret på overtidJoshua King spilte hele kampen for Bournemouth og fikk en stor sjanse etter 65 minutter, men forsøket med venstrefoten ble reddet av Liverpools Danny Ward. Kun minutter senere fikk nordmannen sjansen på ny, men også denne gangen sto Ward i veien for den norske landslagsspissen.

På overtid løsnet det endelig for nordmannen da han tok ned et frispark på brystet og dundret ballen i mål til 1-2. Bournemouth-manager Eddie Howe innså at hans lag ble jagende en utligningsscoring for sent.

– Målet kom for sent for oss. Vi følte i annenomgang om vi hadde fått den scoringen tidligere, så kunne det blitt en interessant avslutning på kampen. Men vi manglet den gnisten, spesielt i førsteomgang, sa han og skrøt av Liverpool-laget.

Seieren gjør at Liverpool ligger på sjuendeplass med 51 poeng, mens Bournemouth ligger på 13.-plass med 41 poeng.