Fiorentina sikret søndag oppskriftsmessig tre poeng på Stadio Artemio Franchi i møtet med Sassuolo. Det kampen nok vil bli husket for, er likevel ikke hjemmelagets gode offensive spill, men gjestenes Andreas Consiglis utrolige selvmål i sluttminuttene.

Målvakten mottok et tilbakespill i det 83. minutt, men da han forsøkte å spille ballen ut til venstrebacken, endte han istedenfor opp med å trille ballen i eget nett på uforståelig vis.

Sassuolo klarte ikke å hente opp Fiorentinas tomålsledelse, og gikk dermed på sitt andre strake tap i serien. For hjemmelaget ble det slutten på en skrekkelig rekke uten seier i Serie A. Seks kamper på rad gikk de lilla uten poeng.

Hjemmelaget tok ledelsen i det niende spilleminuttet gjennom Gonzalo Rodriguez. To minutter etter pause utlignet Domenico Berardi for gjestene. Men gleden skulle ikke vare lenge. Bare to minutter senere sendte Josip Ilicic vertene tilbake i ledelsen.

Syv minutter før slutten av ordinær tid satte Cinsiglis komiske selvmål spikeren i kisten.

Hjemmelaget Fiorentina ligger på femteplass i Serie A når det gjenstår fem runder. Serien toppes av Juventus, som kun trenger to seire på de fem siste kampene for å sikre nok et gull.