DEBRECEN: Rosenborg har enkelt slått ut Vikingur og KR Reykjavik i Europaliga-kvalifiseringen på vei til 3. kvalifiseringsrunde. Det er forventet langt tøffere motstand når serielederne møter Debrecen i kveld. Den ungarske ligaen har nettopp startet opp og Debrecen står med en seier og en uavgjort etter to kamper, på tross av at de har spart spillere til kampene i Europa.

Kåre Ingebrigtsen mener at Debrecen er det beste laget i Ungarn for øyeblikket og tror de ville hevdet seg i den norske eliteserien.

— Hvis Rosenborg hadde spilt i Ungarn, ville vi vært et topplag der. På samme måte ville Debrecen vært i toppen i Norge, sier Bruttern.

— Vi vet at det blir en tøff kamp mellom to jevngode lag. Det er 50/50 hvem som går videre og vi har troen på at vi kan avansere, sier Ingebrigtsen, som mener at et godt resultat i kveld vil være å unngå tap.

Bedre kollektiv

RBK-treneren føler at de er godt forberedt på hva som venter dem. Trond Henriksen så dem i 9-2-seieren mot Skonto Riga i forrige runde og som resultatet tilsier – det er et godt offensivt fotballag som står på motsatt banehalvdel.

— Det er uten tvil et godt fotballag med gode individualister, men vi har tro på at kollektivet Rosenborg på sitt beste er bedre enn kollektivet til Debrecen. De har god offensiv styrke og angriper med mye folk. Det er vanskelig å forholde seg til det, men de mister ballen på noen tidspunkter og blir sårbare i omstillingsfasen., De har en tendens til å miste ballen på noen tidspunkter, så da gjelder det å utnytte det.

Fokuserer på seg selv

Rosenborg-spillerne studerte Debrecen på video før avreise til Ungarn og Riku Riski ble imponert av det han så.

— Jeg tror det blir en tøff utfordring. Lagene blir bedre for hver runde, men med formen vi har kan vi være selvsikre og ha tro på et godt resultat, sier Riski.

Nøyaktig hvor gode Debrecen er, vet imidlertid ikke finnen:

— Det er vanskelig å si hvilket nivå de er på basert på noen videoklipp, vi så det mest for å få en grov oversikt over hvilket type lag vi møter. Vi konsentrerer ikke så mye på dem og hvordan de spiller. Vi vet det viktigste om dem og har fokus på eget spill, i hvert fall så tidlig i kvaliken.

Selnæs klar

Onsdagens trening ga ingen svar på hvilket lag Rosenborg kommer til å stille med mot Debrecen, men Ingebrigtsen er klar på at det vil være et sterkt ett.

— Vi kommer til å bruke det sterkeste laget vi kan mønstre, sier han.

Ole Selnæs har vært plaget av hofteleddsbøyeren de siste ukene og kunne ikke starte mot Sandefjord, men friskmelder seg til kveldens kamp. Det er likevel usikkert om han holder ut i 90 minutter.

— Jeg håper jeg klarer det, også får vi ta en vurdering underveis. Jeg tror jeg kan spille hele kampen, men jeg kan ikke stå her og love det, sier midtbanespilleren.