Tore Reginiussen uttalte tidligere denne uken til Altaposten at han kan komme til å stille til valg for Arbeiderpartiet en gang i fremtiden. Pappa Torfinn er i høst varaordførerkandidat i Alta for Ap.

Rosenborg-kapteinen har fått gode tilbakemeldinger på fremtidsplanene i politikken — blant andre fra trondheimsordfører Rita Ottervik. En annen som har gitt Reginiussen tommelen opp er tidligere lagkamerat i TIL og på landslaget, Tom Høgli.

foto
Tom Høgli og Tore Reginiussen er begge interessert i politikk og Arbeiderpartiet. Foto: NTB Scanpix

— Jeg sendte han en melding der med tommelen opp. Det er artig det, han er en svært engasjert person, sier Tom Høgli.

Rådgiverrolle?

Selv har Høgli fått mye skryt for sitt engasjement rundt temaer som mobbing, barnefotball og forholdene til arbeiderne som bygger VM-arenaer i Qatar. Om en mulig fremtid i politikken har Høgli tidligere uttalt til danske BT:

— Jo, for så vidt kunne det ha vært artig. Men igjen ville jeg hatt en rolle i bakgrunnen. I politikken kreves det gjerne spiss tunge og spisse albuer. Jeg er ikke typen til det, sier Tom Høgli.

Nå åpner han for å bidra på nettopp en slik måte dersom Reginiussen går inn i politikken.

-Hvis han går inn, skal jeg fungere som rådgiver. Da skal jeg søke på jobben om å jobbe rundt han, sier Høgli.

- Absolutt beste mann

Selv er ikke Tore Reginiussen særlig lysten på å utdype sine fremtidsplaner for politisk engasjement utover saken som er skrevet i Altaposten. Han gjør imidlertid et unntak for å kommentere Tom Høglis kandidatur som en mulig politisk rådgiver en gang i fremtiden.

— Jeg kan si én ting rundt dette: Hvis jeg en gang i fremtiden skulle havne i slik rolle at det ble aktuelt, da ville Tom være den absolutt beste mannen jeg kunne tenkt å være med i en slik rolle. Det får bli siste ord i den saken, sier Tore Reginiussen.